Logo Velsen
Vastgesteld wijzigingsplan De Ring, Velsen

Het College van Burgemeester en Wethouders van Velsen maakt bekend dat het op 10 december 2013 het wijzigingsplan ‘De Ring’ (idn: NL.IMRO.0453.WP0805DERING1-R001) heeft vastgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan heeft hieraan voorafgaand vanaf 4 oktober 2013, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Binnen deze termijn zijn geen zienswijzen ingediend.

Het plan ‘De Ring’ in IJmuiden West zal worden uitgevoerd conform eerdere besluitvorming van het college en gemeenteraad. Het plan behelst nieuwbouw van sporthal Zeewijk, een basisschool (de Zandloper) en een peuterspeelzaal (Humpie Dumpie). Om ‘De Ring’ planologisch mogelijk te maken moet een wijzigingsplan voor de projectlocatie worden vastgesteld. In het bestemmingsplan IJmuiden West is hiervoor een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Met het wijzigingsplan wijzigt het College het bestemmingsplan, zodat het project kan worden uitgevoerd.

Krachtens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, ligt het vastgestelde bestemmingsplan voor een ieder met ingang van 13 december 2013 gedurende zes weken ter inzage. Het vastgestelde bestemmingsplan en daarbij behorende stukken zijn in te zien bij de receptie van het stadhuis, Dudokplein 1 te IJmuiden. De receptie is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur en op donderdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Een exemplaar van het vastgestelde bestemmingsplan in te zien bij de centrale bibliotheek te IJmuiden gedurende de gebruikelijke openingstijden.

Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep bij de Raad van State kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij het College kenbaar hebben gemaakt, dan wel door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij het College kenbaar te hebben gemaakt;

Hiervoor is een griffierecht verschuldigd. Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

IJmuiden, 12 december 2013

Burgemeester en wethouders van Velsen, de secretaris,

de burgemeester,

Naar boven