Mededeling betreft het voornemen om op de bestaande inrichting Schoonebeek 2900, sectie A, nummers 9045 en 9046, een tweede stoominjectieput ten behoeve van de oliewinning te boren, Ministerie van Economische Zaken

Kennisgeving

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 15 november 2013 is een mededeling ingevolge artikel 7.16, lid 1 van de Wet milieubeheer ontvangen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Assen betreffende een voorgenomen activiteit op inrichting Schoonebeek 2900.

De mededeling betreft het voornemen om op de bestaande inrichting Schoonebeek 2900, gelegen aan de openbare Portlandweg, ten oosten van de openbare weg Lauensteinstraat, ten zuiden van het dorp Schoonebeek, in de bestuurlijke gemeente Emmen, kadastraal bekend als gemeente Schoonebeek, sectie A, nummers 9045 en 9046, een tweede stoominjectieput ten behoeve van de oliewinning te boren.

Voor diepboringen geldt op grond van het Besluit milieueffectrapportage (categorie D.17.2) een m.e.r.-beoordelingsplicht.

De Minister van Economische Zaken is ingevolge artikel 3.3, vierde lid, onder a, van het Besluit omgevingsrecht bevoegd deze beoordeling uit te voeren.

Op grond van de verstrekte gegevens is het bevoegde gezag van oordeel dat voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport (MER) opgesteld behoeft te worden.

De mededeling en het m.e.r.-beoordelingsbesluit zullen te zijner tijd, tegelijk met de ontwerpbeschikking van de omgevingsvergunning voor de inrichting Schoonebeek 2900, ter inzage worden gelegd op het secretariaat van de gemeente Emmen.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot S.J. Hoes MA MSc, telefoon 070 – 379 70 43.

Naar boven