Logo Amsterdam
Ontwerpbestemmingsplan Amstelkwartier derde fase, Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 3 december 2013 het ontwerpbestemmingsplan Amstelkwartier derde fase vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Het plangebied Amstelkwartier derde fase is gelegen ten zuiden van het voormalige Zuidergasfabriekterrein. Het plangebied wordt aan de noordkant begrensd door de toekomstige Amstelstroomlaan (Spaklerweg), aan de westkant de Duivendrechtsevaart, de oostkant door de Spaklerweg en aan de zuidkant door het bedrijventerrein Overamstel (1e insteekhaven van de Duivendrechtsevaart en de Daniël Goedkoopstraat). Het gaat om een bestemmingsplan waarbij een actueel planologisch kader wordt geboden voor de bestaande situatie in het gebied. Daarbij vindt in het plangebied een uitbreiding van de reeds aanwezige perifere detailhandel plaats.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Amstelkwartier derde fase met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 12 december 2013 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan Amstelkwartier derde fase met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1201BPGST-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres; de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de dienst Ruimtelijke Ordening, team Juridische en Milieuzaken, telefoonnummer 020 255 1508.

Amsterdam, 11 december 2013

Burgemeester en wethouders, A.H.P. van Gils secretaris

E.E. van der Laan burgemeester

Naar boven