Logo Onderbanken
Vaststelling wijzigingsplan ‘Julianastraat 81 en Haagdoornweg ong. te Merkelbeek, Onderbanken’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Onderbanken maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het wijzigingsplan "Julianastraat 81 en Haagdoornweg ong. te Merkelbeek" is vastgesteld.

Het wijzigingsplan heeft betrekking op de locaties Julianastraat 81 en Haagdoornweg ong. te Merkelbeek. Het plan beoogt het slopen van de overtollige agrarische bedrijfsbebouwing van de intensieve veehouderijtak, dat gevestigd is aan de Julianastraat 81 te Merkelbeek en de bouw van een compensatiewoning in het kader van de Ruimte-voor-Ruimte regeling aan de Haagdoornweg te Merkelbeek.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Onderbanken hebben in de vergadering van 19 november 2013 besloten het wijzigingsplan in gewijzigde vorm vast te stellen.

De ambtshalve wijziging betreft het verkleinen en in beperkte mate verschuiven van het nieuwe bouwvlak aan de Haagdoornweg.

Tevens is een zienswijze op het ontwerp wijzigingsplan ontvangen. Dit heeft niet geleid tot een aanpassing van het plan. De wijze waarop de zienswijze is behandeld, is in het document "Standpunt zienswijzen" inzichtelijk gemaakt.

Inzage en beroep

Het wijzigingsplan "Julianastraat 81 en Haagdoornweg ong. te Merkelbeek" met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 12 december 2013 gedurende een periode van zes weken (t/m 22 januari 2014) gedurende de openingstijden in het gemeentehuis Kloosterlaan 7 te Schinveld voor een ieder ter inzage. Voor het inzien buiten de openingstijden kan contact worden opgenomen met de behandelend ambtenaar, mevr. W. Smeets, telefoon 045-5278750.

Ook kunnen de stukken digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.onderbanken.nl > wonen, werken en leven > wonen en bouwen > bestemmingsplannen > Julianastraat 81 en Haagdoornweg ong. te Merkelbeek of via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0881.BPRVRMerkelbeek-VG01

Tot en met 22 januari 2014 kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Beroep kan worden ingediend door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij het college;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden voor zover het betreft de wijziging die door het college zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Een belanghebbende kan tijdens de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek moet een afschrift van het ingediende beroepschrift worden overgelegd.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde wijzigingsbesluit niet. Het besluit treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn, tenzij voor die datum naast beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist

LET OP: het gemeentehuis is van 23 december 2013 t/m 1 januari 2014 gesloten.

Schinveld, 11 december 2013

Burgemeester en wethouders van Onderbanken

Naar boven