Logo Amsterdam - Oost
Kennisgeving vastgesteld bestemmingsplan Weespertrekvaart-Zuid, Amsterdam - Oost

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oost maakt op grond van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de deelraad op 26 november 2013 het bestemmingsplan Weespertrekvaart-Zuid gewijzigd heeft vastgesteld.

Terinzagelegging

Het besluit ligt vanaf 12 december 2013 ter inzage.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (met ID-kenmerk: NL.IMRO.0363.M1214BPSTD-VG01). Tevens is het bestemmingsplan in te zien bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur en op donderdag van 13:00 tot 20:00 uur. U dient hiervoor een afspraak te maken via www.oost.amsterdam.nl of telefonisch via 14 020.

Omschrijving van het plangebied

Het bestemmingsplan is opgesteld om een actueel planologisch kader te bieden en heeft een overwegend conserverend karakter.

Het plangebied van het bestemmingsplan Weespertrekvaart-Zuid ligt in stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam. Het plangebied is een gemengd bedrijventerrein met voornamelijk kantoren en bedrijven gelegen langs de Weespertrekvaart en nabij de ring A10. De noordgrens van het plangebied wordt gevormd door een zijstraat van de H.J.E. Wenckebachweg. Aan de westzijde volgt de plangrens de H.J.E. Wenckebachweg tot de achtertuinen van de voormalige bewakerswoningen van de Penitentiaire inrichting Amsterdam Over-amstel. Hierna vervolgt de westgrens zich in zuidelijke richting A10. Hierbij volgt de westgrens de grens met de gemeente Ouderamstel. De zuidgrens wordt gevormd door de A10. De oostgrens van het plangebied is het midden van de Weespertrekvaart en loopt door tot de noordgrens, de eerder genoemde zijstraat van de H.J.E. Wenckebachweg.

Beroep instellen

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan vanaf 13 december 2013 gedurende 6 weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijzen in te dienen. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Amsterdam, 11 december 2013

Dagelijks bestuur van stadsdeel Oost

Naar boven