Logo Edam-Volendam
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Oude Kom Volendam 2012, Edam-Volendam

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 17 oktober 2013 het bestemmingsplan “Oude Kom Volendam 2012”, overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0385.bpOudeKomVolendam-vg01 met bijbehorende bestanden, gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn nader toegelicht in het raadsvoorstel en -besluit behorende bij het bestemmingsplan en zijn ook terug te vinden in Hoofdstuk 8 van de toelichting onder ´zienswijzen en ambtshalve wijzigingen´.

Het bestemmingsplan is overwegend conserverend van karakter. De hoofddoelstelling is het kunnen beschikken over een adequate planologische regeling, waarin het meest recente ruimtelijke beleid in een juridisch bindende vorm is neergelegd.

Het bestemmingsplan gaat voor de bestaande gebieden, behoudens de ontwikkelingslocaties, uit van handhaving van de bestaande ruimtelijke structuur. In het plan is op basis van het vastgestelde beeldkwaliteitsplan een regeling opgenomen voor bescherming van de delen van het plangebied met een monumentaal karakter en met een waardevolle ruimtelijke structuur, architectuur en met cultuurhistorische waarde. Dit beeldkwaliteitsplan maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan en is terug te vinden in bijlage 2 van de toelichting van het vastgestelde bestemmingsplan.

Inzien

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan “Oude Kom Volendam 2012” met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 12 december 2013 ter inzage bij het loket van de afdeling VROM, Mgr. C. Veermanlaan 1f in Volendam, tijdens de openingsuren van 9.00-12.30 uur. Buiten die uren kan het plan op afspraak worden ingezien (tel.: 0299 – 399245). Het raadsbesluit en het bestemmingsplan zijn tevens digitaal in te zien. Via de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl , klik op het tabblad Inwoner → Actueel → Bekendmakingen → Bestemmingsplannen → Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Oude Kom Volendam 2012’ met een link naar http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0385.bpOudeKomVolendam-vg01.

Beroep

Ingevolge art. 6:8, lid 4 Awb kan op de dag na die van de terinzagelegging, te weten vrijdag 13 december 2013, gedurende een termijn van 6 weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroep kan worden ingediend door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken;

  • een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Rechtzoekende burgers kunnen ook digitaal beroep instellen bij de Raad van State en/of een verzoek om voorlopige voorziening vragen via Digitaalloket.raadvanstate.nl . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Edam-Volendam, 11 december 2013

Naar boven