Logo Harenkarspel
Ontwerpbestemmingsplan ‘Surmerhuizerweg 18a te Eenigenburg’, Harenkarspel

NL.IMRO.0441.BPSurmerhweg18a-ON01.

Burgemeester en wethouders van Schagen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat gedurende zes weken, met ingang van 5 december 2013 tot en met 15 januari 2014 voor iedereen ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan “Surmerhuizerweg 18a te Eenigenburg”.

Inhoud bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen achter de Surmerhuizerweg 18 te Eenigenburg. Het plan regelt planologisch de vervanging van een bestaand bijgebouw in kapbergvorm in een woning van dezelfde vorm. In het geldende bestemmingsplan “Eenigenburg, Krabbendam en Valkkoog” is thans voor hetzelfde doel al een wijzigingsgebied aangeduid. De goothoogtebepaling in dat plan bedraagt 4 meter, terwijl door de karakteristieke kapbergvorm een bestaande goothoogte van 5,10 meter aanwezig is. Deze hoogte komt om redenen van beeldkwaliteit ook terug in de vervangende nieuwbouw. Wij passen daarom onze bevoegdheid niet toe, maar bereiden een herziening van het bestemmingsplan voor.

Door het relatief geringe verschil in de goothoogtenorm zien wij daarom af van het toepassen van inspraak en het voeren van vooroverleg. Het project is bij de vaststelling van het bestemmingsplan al uitvoerig als ontwikkeling aan de orde geweest.

Het ontwerpbestemmingsplan is daarom een nieuwe planologisch-juridische regeling en bestaat uit regels, verbeelding en een toelichting.

Ter inzagelegging

Het ontwerp ligt voor een ieder op de volgende wijze ter inzage:

Gedurende de ter inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken.

Uw schriftelijke zienswijze over het ontwerpplan kunt u sturen aan de gemeenteraad, Postbus 8, 1740 AA Schagen.

Voor het indienen van een mondeling zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 0224 210208. De gemeenteraad neemt een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan waarbij de raad de eventuele ingediende zienswijzen betrekt.

Schagen, 4 december 2013

Naar boven