Besluit inzake vaststellen projectplan Nevengeul Hurwenense Uiterwaard te Hurwenen, Rijkswaterstaat

BEKENDMAKING

De Waterwet (Wtw)

De Minister van Infrastructuur en Milieu heeft op 20 november onder nummer RWS-2013/58862, het besluit genomen om het projectplan vast te stellen voor omschrijving.

Inhoud besluit

Voor het Kaderrichtlijn Water (KRW)-project Nevengeul Hurwenense Uiterwaard is RWS Oost-Nederland initiatiefnemer, beheerder en bevoegd gezag. In KRW-projecten krijgt de natuur de ruimte in de vorm van een meestromende nevengeul, ondiep water met flauwe oevers, uiterwaardverlaging en geregenereerd rietmoeras.

Het projectplan op grond van artikel 5.4, lid 1, van de Waterwet is genoemd in de bijlage bij artikel 1.1 van de Crisis- en herstelwet, zodat de bepalingen in hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet hierop van toepassing zijn.

Terinzagelegging

Het besluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 5 december 2013 tot en met 15 januari 2014 ter inzage bij:

  • 1. Rijkswaterstaat Oost-Nederland, afdeling NOVV, Eusebiusbuitensingel 66 te Arnhem, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur;

  • 2. gemeente Maasdriel, Kerkstraat 45 te Kerkdriel, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen naar aanleiding van het besluit gedurende een periode van zes weken, vanaf de dag na bekendmaking, tegen dit projectplan een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Milieu en worden gezonden naar de Hoofdingenieur-Directeur van Rijkswaterstaat Oost-Nederland.

Het adres van Rijkswaterstaat dienst Oost-Nederland is: Postbus 9070, 6800 ED Arnhem.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit treedt in werking op 16 januari 2014 tenzij vóór deze datum bezwaar is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het beroepschrift zijn woonplaats heeft. Van de indiener van het beroepschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, dient u contact op te nemen met de secretarie van de voornoemde rechtbank.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Postbus 9060, 6800 ED Arnhem, telefonisch bereikbaar via nummer 026 – 368 87 02 (of met contactpersoon telefonisch bereikbaar via nummer 06 – 536 421 60).

Arnhem, 28 november 2013.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, de directeur Netwerkontwikkeling, J.C. van Hees

Naar boven