Logo Rijnwoude
Ontwerpbestemmingsplan ‘Van Rijksweg 11 tot Rijn’, Hazerswoude-Rijndijk e.o., Rijnwoude

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Van Rijksweg 11 tot Rijn” ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van donderdag 5 december 2013 voor een periode van acht weken (tot en met woensdag 29 januari 2014) voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied voor dit bestemmingsplan omvat de gronden vanaf de rijksweg 11 (N11) tot de Oude Rijn exclusief de kern Hazerswoude-Rijndijk. Op onderstaande uitsnede is het plangebied aangegeven.

Het bestemmingsplan kent een conserverend karakter en heeft als doel het plangebied te voorzien van een actueel planologisch kader. Dit betekent dat geldende rechten voor gebruik en bebouwing zijn overgenomen en dat het bestemmingsplan aangepast is aan de huidige eleidsuitgangspunten. Dit bestemmingsplan heeft dan ook niet tot doel om te voorzien in nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen.

Fusie gemeente Rijnwoude, Boskoop en Alphen aan den Rijn

Gezien de aanstaande fusie van de gemeente Rijnwoude met de gemeenten Boskoop en Alphen aan den Rijn is gekozen voor een afwijkende procedure. De stukken zullen voor een periode van 8 weken ter inzage worden gelegd in plaats van de gangbare 6 weken. Tevens worden mogelijkheden om het plan analoog in te zien uitgebreid. De stukken zullen zowel op het gemeentehuis in Rijnwoude alsook het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn raadpleegbaar zijn. Voor de exacte locaties en tijden verwijzen wij naar de informatie in de volgende paragraaf.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, ligt gedurende voornoemde termijn van tervisielegging op de volgende locaties ter inzage:

  • 5 t/m 19 december 2013: publieksbalie in het gemeentehuis van Rijnwoude, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk (voor actuele openingstijden; www.rijnwoude.nl ).

  • 5 december 2013 t/m 29 januari 2014: informatiebalie van het stadhuis, gemeente Alphen aan den Rijn. Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden; www.alphenaandenrijn.nl ).

  • Het ontwerpbestemmingsplan “Van Rijksweg 11 tot Rijn” is digitaal in te zien op de gemeentelijke website. Voor de periode van 5 december 2013 tot 1 januari 2014 betreft dit de website van de gemeente Rijnwoude, www.rijnwoude.nl . Daarna betreft dit de website van gemeente Alphen aan den Rijn, www.alphenaandenrijn.nl .

  • Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.1672.13BPBGvanRW11totR-ON01.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. De schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Rijnwoude, Postbus 115, 2394 ZG Hazerswoude-Rijndijk, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Van Rijksweg 11 tot Rijn’. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht na afspraak met de heer A. Bazen. Voor de periode van 5 t/m 19 december 2013 kan hiertoe contact op worden genomen via telefoonnummer 071-3428282. Vanaf 2 januari 2014 kan dit via telefoonnummer 14 0172. In de tussenliggende periode is het niet mogelijk een mondelinge zienswijze in te dienen. Mede om deze reden liggen de stukken voor een periode van 8 weken ter inzage.

Informatieavond

Op donderdag 12 december 2013 wordt in het gemeentehuis te Rijnwoude, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk, van 18:00 tot 20:00 een inloopavond gehouden. Doel van deze avond is u de mogelijkheid te bieden tot het stellen van vragen over dit ontwerpbestemmingsplan. U bent van harte uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn.

Hazerswoude-Rijndijk, 4 december 2013

Naar boven