Logo Amsterdam - Nieuw-West
Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Brettenzone, Amsterdam - Nieuw-West

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de deelraad bij besluit van 25 september 2013 het bestemmingsplan Brettenzone gewijzigd heeft vastgesteld alsmede dat de deelraad krachtens artikel 6.12 lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen omdat er conform artikel 6.2.1a Besluit ruimtelijke ordening geen verhaalbare kosten zijn.

Plangebied

Het bestemmingsplan is in hoofdzaak een conserverend plan.

Het plangebied wordt begrensd:

  • aan de noordzijde door de Naritaweg, Theemsweg en Daveren,

  • aan de zuidzijde door de Haarlemmerweg, de N200,

  • aan de oostzijde door Kantorenpark Teleport,

  • aan de westzijde door de gemeentegrens met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Het tracé van de nieuwe Westrandweg ligt in het westelijk deel van het plangebied en is daarin niet opgenomen.

Amendement

Naar aanleiding van een amendement in de raadsbehandeling is de regeling betreffende evenementen komen te vervallen. Voor het stadsdeel is namelijk een stadsdeelbrede evenementennota in voorbereiding waardoor verzoeken tot het houden van evenementen op dezelfde wijze kunnen worden getoetst. Hierdoor wordt eenheid in de beoordeling bevorderd.

Terinzagelegging stukken

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen liggen vanaf donderdag 5 december 2013 tot en met woensdag 15 januari 2014 ter inzage op de stadsdeelkantoren aan het Plein ’40-’45 nr. 1 en de Pieter Calandlaan 1 te Amsterdam, geopend van 09.00 tot 16:00 uur. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens digitaal beschikbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1010BPSTD-VG01

Beroep

Tegen bovengenoemde besluiten kan binnen zes weken na de dag waarop deze besluiten conform artikel 3.44 lid 1 sub a Awb ter inzage zijn gelegd schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en:

  • tijdig bij de deelraad een zienswijze tegen het ontwerpplan/ontwerpbesluit naar voren heeft gebracht, of;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze naar voren te brengen tegen het ontwerpplan/ontwerpbesluit.

Iedere belanghebbende kan een beroepschrift indienen als er bezwaren bestaan tegen de wijziging(en) die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Tevens kunt u tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat verzoek treden de besluiten in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Amsterdam, 4 december 2013

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West A. Baâdoud, voorzitter

J. Goedhart, secretaris

Naar boven