Logo Korendijk
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Buitengebied gemeente Korendijk, Korendijk

Burgemeester en wethouders van Korendijk maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 11 februari 2013 gedurende zes weken voor een ieder het ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied ter inzage ligt.

Het plan

Op 29 mei 2012 heeft de gemeenteraad besloten de Gebiedsvisie Buitengebied Korendijk vast te stellen. Daarmee is de bestemmingsplanprocedure voor de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied gestart. Met deze herziening wordt voldaan aan de wettelijke verplichting om over actuele bestemmingsplannen te beschikken. Het plangebied bevat het hele buitengebied van de gemeente Korendijk inclusief de dijklinten voor zover die buiten de rode contour liggen. Het ontwerp-bestemmingsplan is op een aantal punten gewijzigd ten opzichte van het voorontwerp-bestemmingsplan. De meeste wijzigingen vloeien voort uit de ontvangen inspraak- en overlegreacties. Zo is er een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor de zogenaamde “plattelandswoningen” en nabij de kern Nieuwendijk wordt het mogelijk gemaakt de afrit naar de parkeerplaats bij de haven te verleggen, om zodoende de kern te ontlasten van het aantal verkeersbewegingen en om de veiligheid te vergroten.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied als vervat in GML-bestand NL.IMRO.0588.BPBGA13-ON01, bestaande uit een toelichting met de daarbij behorende stukken, regels en een verbeelding (plankaart) ligt gedurende de periode van 11 februari 2013 tot en met 25 maart 2013 ter inzage in het gemeentehuis, Voorstraat 31 te Piershil. Het gemeentehuis is van maandag tot en donderdag geopend van 08.30 tot 16.00 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur. Het bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Een link naar deze website en het plan is te vinden op de gemeentelijke website www.korendijk.nl onder de rubriek Visie en Beleid en de subrubriek Bestemmingsplannen in procedure.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de Raad van de gemeente Korendijk, postbus 3708, 3265 ZG Piershil, onder vermelding van zienswijze bestemmingsplan Buitengebied.

Voor het mondeling indienen van een zienswijzen kunt u een afspraak maken met mevrouw K.D. Mooijaart-Bogerman van de afdeling Dienstverlening. Zij is op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar via telefoonnummer 0186-697777.

Het indienen van zienswijzen via de e-mail is niet mogelijk.

Piershil, 8 februari 2013

Naar boven