Logo Drechterland
Vaststelling Hogere grenswaarde plan ‘Reigersborg Noord 3’, Drechterland

Voor het plangebied ‘Reigersborg Noord 3’ in Hoogkarspel is een bestemmingsplan vastgesteld. Omdat binnen de bepaalde geluidzones van de Tolweg, Streekweg en Drechterlandseweg N302 wordt gebouwd, is een geluidonderzoek uitgevoerd. De geluidzones zijn bepaald in de ‘Wet geluidhinder'.

Onderzoek

Hieruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 decibel in delen van het plangebied wordt overschreden. De geluidbelasting blijft wel binnen de maximale ontheffingswaarde van 63 decibel. Burgemeester en wethouders hebben voor het noordelijk en westelijk deel van het plangebied van de ontheffingsmogelijkheid gebruik gemaakt. Daarmee is een hogere grenswaarde tot maximaal 63 decibel op grond van de Wet geluidhinder vastgesteld.

Ter inzage

Met ingang van 12 december 2013 ligt het besluit met de daarbij behorende stukken zes weken voor ieder ter inzage. U kunt het besluit en de stukken inzien in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Hoogkarspel tijdens de openingstijden. Of op afspraak bij de afdeling Bouwen en Milieu T: 0228 – 352 352.

Beroep

Het instellen van beroep is mogelijk gedurende bovengenoemde termijn van zes weken voor belanghebbenden die:

  • een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingebracht;

  • aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbesluit kenbaar te maken;

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven