Logo Drechterland
Vaststelling bestemmingsplan ‘Reigersborg Noord 3’, Drechterland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland maken het volgende bekend. De gemeenteraad heeft tijdens de vergadering van 25 november 2013 het bestemmingsplan ‘Reigersborg Noord 3’ gewijzigd vastgesteld. De bekendmaking is op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

Korte omschrijving van de inhoud van het bestemmingsplan

In Hoogkarspel wordt ten oosten van de Tolweg het plan Reigersborg Noord 3 ontwikkeld. Het plan biedt ruimte voor circa 245 woningen in diverse categorieën, zowel huur als koop, die in ongeveer zeven jaar worden gebouwd. De nieuwe wijk wordt een duurzame en prettige leefomgeving.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan een wijziging in de regels aangebracht. De maximale dieptemaat van het eventueel te bouwen woonzorgcomplex is gewijzigd van 14 naar 24 meter.

Ter inzage

De papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen vanaf 12 december 2013 zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien tijdens kantooruren bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 in het gemeentehuis Hoogkarspel. U kunt deze ook vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.drechterland.nl.

Beroep

Het instellen van beroep is mogelijk gedurende bovengenoemde termijn van zes weken voor belanghebbenden die:

  • een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingebracht;

  • aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • beroep instellen tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht in het ontwerp.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Volgens artikel 3.8, lid 5 van de Wro treedt het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit (bestemmingsplan) niet in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 8.4 Wro).

Naar boven