Logo Purmerend
Ontwerpbestemmingsplan ‘Purmerdijk 13 - 2013’, Purmerend

Voor het perceel Purmerdijk 13 is een plan ontwikkeld om de voorheen aanwezige stolpboerderij te herbouwen en hierin twee woningen te vestigen. Het plan omvat verder de bouw van zes bed & breakfastlodges, één extra woning en bijbehorende opstallen.

Deze ontwikkeling past niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Bedrijvenpark Baanstee-Noord', waardoor hieraan alleen medewerking kan worden verleend door het treffen van een planologische maatregel. In dit kader is het ontwerp-bestemmingsplan 'Purmerdijk 13 - 2013' voorbereid (ID-code: NL.IMRO.0439.BPPURMERDIJK132013-on01).

De te bouwen woningen zijn aan te merken als geluidgevoelige objecten die binnen de geluidzone van het toekomstige bedrijventerrein Baanstee-Noord liggen. De voorkeursgrenswaarde op de gevels wordt als gevolg van de geluidbelasting van het bedrijventerrein overschreden. Daarom is tevens een verzoek om vaststelling hogere geluidswaarde op grond van artikel 110a Wet geluidhinder ingediend. Burgemeester en wethouders zijn voornemens om op grond van artikel 110a Wet geluidhinder een hogere geluidwaarde vast te stellen.

Voor de herbouw van de stolpboerderij is op 6 augustus 2013 een aanvraag om omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ingediend.

Burgemeester en wethouders staan positief tegenover deze ontwikkeling en hebben op basis van de "Beleidsregels coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening gemeente Purmerend 2011" besloten de voorbereidingen ten behoeve van vaststelling van het bestemmingsplan, de verlening van de omgevingsvergunning en het vaststellen van de hogere geluidswaarde te coördineren. Dit betekent dat voor het ontwerpbesluit de procedure ingevolge afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) wordt gevolgd.

Ingevolge artikel 3.31 Wet ruimtelijke ordening, artikel 2.1, 2.2 en 2.10 Wabo en artikel 3:11 Awb ligt het besluit omtrent het ontwerpbestemmingsplan "Purmerdijk 13 - 2013", de omgevingsvergunning en de vrijstelling hogere geluidswaarde vanaf vrijdag 29 november 2013 gedurende zes weken ter inzage in de centrale hal van het stadhuis (Purmersteenweg 42). Het ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.purmerend.nl .

Een ieder is gedurende de periode van terinzagelegging (29 november 2013 tot en met 9 januari 2014) in de gelegenheid schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent de ontwerpen van het besluit naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen gericht worden aan de Gemeenteraad, Postbus 15, 1440 AA Purmerend. Indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk op afspraak. Neem daarvoor contact op met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team beleid, dhr. M.C. Deinum, telefoonnummer 0299-452452.

Naar boven