Logo Ede
Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld, Het Maanderzand en Cavaljéflats, Ede

Op 21 november 2013 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan Ede, Het Maanderzand en Cavaljéflats gewijzigd vastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft nummer NL.IMRO.0228.BP2012MAAW0002-0301.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 28 november 2013 tot en met woensdag 8 januari 2014 inzien. Vanwege de feestdagen zijn er twee locaties waar de stukken ter visie liggen. De regeling daarvoor is als volgt:

Tot en met 24 december 2013 en vanaf donderdag 2 januari 2014 is het plan in te zien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden . Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Vanaf 27 december 2013 t/m 1 januari 2014 is het plan in te zien bij de balie Publiekszaken in het Raadhuis Publiekszaken aan het Raadhuisplein 3 in Ede. Door de feestdagen heeft de balie Publiekszaken gewijzigde openingstijden. U wordt geadviseerd de website en EdeStad in de gaten te houden.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen

Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het gebied waar dit plan over gaat ligt tussen Irenelaan en Amalia van Solmslaan en wordt doorsneden door de Louïse Henriëttelaan te Ede. Het plan omvat het huidige zorgcentrum Het Maanderzand en de daar tegenoverliggende Cavaljéflats. Het maakt aan de Louïse Henriëttelaan een geheel nieuw woonzorgcentrum met ondersteunende voorzieningen mogelijk.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht op het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen.

Wijzigingen op de verbeelding

  • Aan de verbeelding is een maatvoeringsvlak en een specifieke bouwaanduiding “verbinding” toegevoegd.

Wijzigingen op de planregels

  • De bestemmingsomschrijving van artikel 3.1 (“Maatschappelijk”) is aangepast.

  • Toegevoegd is artikel 3.2 (Bouwregels) sub e, dat bepaalt dat de bovenste bouwlaag van Het Maanderzand ten opzichte van de daaronder gelegen bouwlagen wordt teruggelegd.

  • Artikel 3.2.2. (Bouwwerken, geen gebouwen zijnde) is aangevuld met een regel betreffende de hoogte van een interne verbinding tussen Het Maanderzand en de belendende bebouwing.

  • Artikel 3.5 is toegevoegd en bepaalt dat het gebruik van het perceel overeenkomstig de bestemming alleen is toegestaan indien er 65 parkeerplaatsen op eigen terrein worden aangelegd en in stand gehouden.

Wijzigingen op de toelichting

  • De eerste en tweede alinea van paragraaf 1.4 bevatten een verbeterde weergave van de opzet van het plan. Ook zijn paragraaf 2.1 (huidige karakteristiek) en 2.2. (planbeschrijving) aangevuld.

  • De paragrafen 4.3 (Geluid) en 4.8 (Flora en Fauna) zijn volledig herschreven.

  • De paragrafen 4.11 (Parkeren), 6.3 (Bestemmingen) en 7.3 (Zienswijzen) zijn aangepast met respectievelijk een verbeterd schema, een aangepaste beschrijving van de hoofdbestemming “Maatschappelijk” en een actualisering van de zienswijzenprocedure.

  • Ten slotte zijn in het bestemmingsplan enkele ondergeschikte redactionele aanpassingen aangebracht.

Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij u naar het vastgestelde bestemmingsplan.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging(en) van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Crisis- en herstelwet

Op deze procedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift de beroepsgronden moeten aangegeven. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in een eventueel beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Ede, 27 november 2013.

Naar boven