Logo Amsterdam - WestIntrekken algehele geslotenverklaring voor voertuigen, ruiters en geleiders van trekdieren of vee en instelling parkeerverboden in Vespuccistraat tussen Jan Evertsenstraat en Bartholomeus Diazstraat

2013/13413

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel West

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet (WVW) 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW), de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB), de Verordening op de Stadsdelen en het mandaatbesluit, volmacht- en machtigingsbesluit van Stadsdeel West 2010.

Overwegende dat,

vanwege gewijzigde tijden en omvang van de Vespuccimarkt in 2011 het voetgangersregime in de Vespuccistraat is gewijzigd in een gesloten verklaring voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee, tussen de Jan Evertsenstraat en Bartholomeus Diazstraat;hiermee tevens bestuurders van scootmobiels en Canta’s zijn uitgesloten van gebruik van het betreffende weggedeelte;om bestuurders van scootmobiels en Canta’s op het marktgebied toe te staan, het intrekken van de algehele geslotenverklaring wenselijk is;het marktgebied gedurende marktdagen ontoegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer door middel van periodiek verwijderbare afsluitpaaltjes;op grond van artikel 15, eerste lid van de WVW 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van in het BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd;op grond van artikel 15, tweede lid, van de WVW 1994 een verkeersbesluit moet worden genomen voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categoriën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik maakt of kan maken;op grond van het bepaalde in artikel 37 van het BABW een verkeersbesluit moet worden genomen voor de in artikel 34 bedoelde maatregelen, indien de omstandigheden die tot de tijdelijke maatregelen leiden van langere duur zijn dan vier maanden, dan wel zich regelmatig voordoen;overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer overleg met de politie heeft plaatsgevonden;in onderstaand besluit de verkeerstekens zullen worden benoemd conform artikel 96 van het RVV 1990; op grond van artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de WVW 1994 de gemeenteraad bevoegd is tot het nemen van verkeersbesluiten op alle wegen, behalve op wegen onder beheer van het Rijk, van een Provincie of van een Waterschap;de gemeenteraad de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten heeft gedelegeerd aan het Dagelijks Bestuur van de stadsdelen;het Dagelijks Bestuur van stadsdeel West de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten heeft gemandateerd aan de afdelingsmanager van afdeling Leefomgeving;het betreffende weggedeelte onder beheer valt en gelegen is binnen de stadsdeelgrenzen van stadsdeel West.

BESLUIT

  • 1.Door het verwijderen van verkeersborden C1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en bijbehorende onderborden het intrekken van de geslotenverklaring voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee, als besloten op 21 juli 2011 voor de volgende weggedeelten:

    • 1.Vespuccistraat, het weggedeelte tussen Bartholomeus Diazstraat en huisnummer 32, op zaterdag van 06:00 uur tot 18:00 uur;

    • 2.Vespuccistraat, het weggedeelte tussen de Jan Evertsenstraat en huisnummer 32, op vrijdag en zaterdag tussen 06:00 uur en 18:00 uur.

 

  • 1.door het plaatsen van rood-witte afsluitpaaltjes het beperken van het aantal categoriën weggebruikers dat gebruik van het betreffende weggedeelte kan maken in:

    • 1.Vespuccistraat, het weggedeelte tussen Jan Evertsenstraat en Bartholomeus Diazstraat, met dien verstande dat de paaltjes periodiek worden geplaatst en verwijderd ten behoeve van de markt.

 

  • 1.Door het plaatsen van verkeersborden E1 conform Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens, met geel reflecterend achtergrondschild, en onderbord een parkeerverbod in te stellen in:

Vespuccistraat, de als parkeervak aangeduidde weggedeelten tussen Jan Evertsenstraat en Bartholomeus Diazstraat, op zaterdag van 06.00 uur tot 18.00 uur.

Amsterdam 14 november 2013

Namens ht Dagelijks Bestuur van stadsdeel West, Redbad Visser

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bent u het niet eens met dit besluit? En bent u belanghebbende? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Stuur dit uiterlijk zes weken na de verzending van het besluit naar: Stadsdeel West, t.a.v. de bezwaarschriftencommissie Postbus 57239, 1040 BC Amsterdam In uw bezwaarschrift moet het volgende staan: *uw naam en adres *de datum en handtekening *een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur een kopie mee of noem het kenmerk); *de redenen van uw bezwaar; Dient iemand anders namens u een bezwaarschrift in? Stuur dan een volmacht mee. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet. Het besluit blijft dus gelden. Is dit voor u nadelig en kunt u de afloop van de bezwaarprocedure niet afwachten? Dan kunt u om een voorlopige voorziening vragen bij: De Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850 1070 AW Amsterdam.

Naar boven