Logo Amsterdam
Vaststelling bestemmingsplan Speelboot, Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 6 november 2013 het bestemmingsplan Speelboot ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, ongewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan Speelboot ligt ten oosten van de Jan Schaeferbrug aan de Veemkade en wordt omringd door het water van de IJ-haven.

Het bestemmingsplan Speelboot voorziet in het juridisch planologisch mogelijk maken van een speelboot. Gelet op de huidige wet- en regelgeving is het noodzakelijk een bestemmingsplan in procedure te brengen dat voorziet in een goede eigentijdse planologische en juridische regeling voor dit gebied. Dit ontwerpbestemmingsplan beoogt hierin te voorzien.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan Speelboot met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 21 november 2013 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl .

Het bestemmingsplan Speelboot met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1302BPGST-VG01.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 22 november 2013 gedurende zes weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoek met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Amsterdam, 20 november 2013

burgemeester en wethouders, A.H.P. van Gils secretaris

E.E. van der Laan burgemeester

Naar boven