Logo Gaasterlân-Sleat
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Regelstation nabij Harich’ te Harich, Gaasterlân-Sleat

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gaasterlân-Sleat maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat van 15 november 2013 tot en met 2 januari 2014 ter inzage ligt:

  • het door de gemeenteraad op 30 oktober 2013 ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Regelstation nabij Harich’, met het daarbij behorende raadsvoorstel en -besluit en overige bijbehorende stukken.

Doel en plangebied

Het bestemmingsplan betreft de juridisch-planologische regeling die de realisatie van een regelstation voor de elektriciteitsvoorziening mogelijk maakt. Het plangebied ligt aan de Westerein tussen de provinciale weg N359 en de oprit van een agrarisch bedrijf aan de Westerein 24 te Harich, kadastraal bekend gemeente Balk, sectie L, nummers 374 en 847.

Inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

  • de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

  • het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

  • het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

Daarnaast zijn het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken te raadplegen op de gemeentelijke website www.defriesemeren.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0653.BPHAR13REGELSWEST-VG01).

Beroep

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met mevr. C. den Hollander-van der Ent of de heer A.J. Bremer via nummer 14 05 14.

Naar boven