Logo Lingewaal
Ontwerpbestemmingsplan ‘Voorstraat 53, Asperen’, Lingewaal

Burgemeester en wethouders van gemeente Lingewaal maken naar aanleiding van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de ter inzage legging bekend van het ontwerpbestem-mingsplan “Voorstraat 53, Asperen”.

Toelichting

Dit ontwerpbestemmingsplan betreft een initiatief voor het adres Voorstraat 53 te Asperen. De huidige bebouwing ter plaatse staat al diverse jaren leeg en is dan ook in een dusdanig slechte bouwkundige staat, dat slopen de enige optie is. In het verleden werd deze bebouwing gebruikt als woonhuis met café/snackbar. In verband met veranderende woonbehoefte en een gewijzigde economische situatie, heeft de eigenaar / initiatiefnemer plannen om deze bouwlocatie te herontwikkelen voor het realiseren van vijf aaneengesloten grondgebonden woningen. Deze woningen zijn gepland in de plaats van drie grondgebonden woningen. Hiervoor is op 10 juni 2008 een bouwvergunning verleend, o.a. gebaseerd op een zgn. artikel 19-vrijstelling als bedoeld in de (oude) Wet Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage legging

Vanaf donderdag 14 november 2013 tot en met 30 december 2013 ligt het ontwerpbestemmingsplan “Voorstraat 53, Asperen” voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 17.30 uur tot 19.30 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via het algemene telefoonnummer 0345 63 40 00.

Ook is het bestemmingsplan te raadplegen op de volgende site: www.ruimtelijkeplannen.nl (een plan bekijken / bestemmingsplannen / Provincie: Gelderland / Woonplaats: Asperen, gemeente Lingewaal)

Zienswijzen.

Tijdens de termijn van ter inzage legging kunt u bij voorkeur schriftelijk een zienswijze indienen naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan bij burgemeester en wethouders, postbus 1014, 4147 ZG Asperen of via info@lingewaal.nl.

De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum en de motivering van uw zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

Asperen, 13 november 2013

Burgemeester en wethouders van Lingewaal.

Naar boven