Logo Ouderkerk
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Ouderkerk aan den IJssel 2013’, Ouderkerk

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk maken, gelet op het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van 14 november 2013 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Ouderkerk aan den IJssel 2013’ met bijbehorende stukken alsmede het ontwerp van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en om geen exploitatieplan vast te stellen.

Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Buitengebied Ouderkerk aan den IJssel 2013’ betreft een herziening van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ voor wat betreft het buitengebied van Ouderkerk aan den IJssel exclusief het deel dat in het kader van het Veenweidepact Krimpenerwaard als natuurgebied is aangemerkt. Het plan is deels conserverend van aard en deels betreft het een actualisatie waarbij ook ontwikkelingen in de vorm van een agrarische bouwperceel (voorontwerp-2e herziening bestemmingsplan Buitengebied) en een wijzigingsbevoegdheid voor een agrarische bouwperceel zijn opgenomen. Voorts worden nevenactiviteiten naast agrarische bedrijfsvoering en nieuwe functies binnen voormalige agrarische bedrijfscomplexen onder voorwaarden mogelijk gemaakt.

Het plangebied omvat het buitengebied gelegen ten westen van de kern Ouderkerk aan den IJssel tot aan de gemeentegrens (exclusief het plangebied van het bestemmingsplan ‘IJsseldijk West’), het gebied gelegen ten zuiden van de kern Ouderkerk aan den IJssel tot aan de gemeentegrens, het gebied ten oosten van de kern Ouderkerk aan den IJssel tot en met de Berkenwoudseboezem en het gebied gelegen tussen de Berkenwoudeseboezem en Schaapjeszijde ten noorden van de Nesse Tiendweg (exclusief het plangebied van het bestemmingsplan ‘IJsseldijk Noord 2005’).

Genoemd ontwerp en de bijbehorende stukken liggen vanaf 14 november 2013 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Ouderkerk, postbus 3018, 2935 ZG Ouderkerk aan den IJssel. Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze dient u contact op te nemen met een medewerker Ruimtelijke Ordening van het gemeentehuis. De ontwerpen en bijbehorende stukken zijn digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website (www.ouderkerk.nl, onder actueel, bekendmakingen, ruimtelijke plannen) en liggen ter inzage tijdens openingstijden op werkdagen of na telefonische afspraak, indien noodzakelijk ook buiten kantooruren.

13 november 2013

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk

Naar boven