Logo Heeze-LeendeIntrekken verkeersbesluit Schoolstraat 31 Leende

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heeze-Leende

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De bewoner van Schoolstraat 27 in Leende heeft op 25 september 2013 een aanvraag gedaan voor de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats omdat hij fysiek beperkt is. Op 22 oktober 2013 is door middel van een verkeersbesluit een gehandicaptenparkeerplaats toegewezen voor deze woning. In dit besluit is aangegeven dat er geen andere gehandicaptenparkeerplaats in de directe omgeving aanwezig is. Een omwonende heeft echter aangegeven dat er wel een gehandicaptenparkeerplaats binnen 50 meter nabij Schoolstraat 27 aanwezig is, ter hoogte van Schoolstraat 31.

De gebruiker van deze gehandicaptenparkeerplaats is in maart 2013 overleden. De gehandicaptenparkeerplaats had dus al in maart 2013 ingetrokken en opgeheven moeten worden.

De toegewezen gehandicaptenparkeerplaats voor de woning Schoolstraat 27 blijft gehandhaafd omdat de aanvrager daar woont en het de meest geëigende plaats is. De gehandicaptenparkeerplaats ter hoogte van Schoolstraat 31 wordt opgeheven.

De betreffende wegen zijn in beheer van de gemeente Heeze-Leende. De politie adviseert positief over dit verkeersbesluit.

BESLUIT

gelet op artikel 18 lid 1d Wegenverkeerswet 1994 en artikel 15 lid 1 Wegenverkeerswet 1994

  • 1.het intrekken van het verkeersbesluit van 22 mei 2001 aanleg gehandicaptenparkeerplaats Schoolstraat 31 te Leende

  • 2.het opheffen van de gehandicaptenparkeerplaats op de Schoolstraat ter hoogte van huisnummer 31 te Leende en het bord E06 (gehandicaptenparkeerplaats)  van Bijlage 1 van het RVV 1990

Heeze, 6 november 2013

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HEEZE-LEENDE,
Namens deze,
J.W.A van der Heijden Afdelingshoofd VVH en Beleid

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Ingevolge artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending van deze beschikking bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar.

Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u, indien - gelet op de betrokken belangen - onverwijlde spoed dat vereist, een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van Rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

U kunt ook digitaal het verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van een voorlopige voorziening wordt griffierecht in rekening gebracht.

Naar boven