Logo Reimerswaal
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Oostdijk’, 1e wijziging, Reimerswaal

Algemeen

Gelet op het bepaalde in artikel 3.9a, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat vanaf donderdag 21 november 2013 tot en met donderdag 2 januari 2014 het ontwerpbestemmingsplan “Kom Oostdijk”, 1e wijziging voor iedereen ter inzage ligt bij de informatiebalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen.

Bovengenoemd plan is ook te raadplegen op de website van de gemeente Reimerswaal, www.reimerswaal.nl. U kiest aan de rechterzijde onder ‘Snel naar’ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Oostdijk te klikken.

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud wijzigingsplan

Met dit wijzigingsplan wordt de agrarische bestemming aan de 2e Oostdijkweg 8 te Oostdijk gewijzigd in een woonbestemming. Dit als gevolg van de verplaatsing van de agrarische bedrijfsactiviteiten naar een locatie aan de 2e Vlietweg 18b te Oostdijk. Het plangebied omvat het perceel kadastraal bekend gemeente Krabbendijke, sectie E, nummer 221. De planregels die op grond van het geldende bestemmingsplan “Kom Oostdijk” gelden voor de bestemming “Woondoeleinden (W)” worden integraal van toepassing verklaard op het plangebied.

Om de bestemmingswijziging planologisch-juridisch mogelijk te maken, is het vaststellen van een wijzigingsplan ex artikel 3.6, lid 1, sub a van de Wet ruimtelijke ordening noodzakelijk, waarbij de bestemming “Agrarische doeleinden (A)” wordt omgezet naar de bestemming “Woondoeleinden (W)”. De toelichting bij het ontwerpwijzigingsplan geldt als onderbouwing voor de haalbaarheid van het plan.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpwijzigingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan ons college (Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen). Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor op maandag tot en met donderdag een afspraak maken met de heer Steenbergen. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Contactpersoon

Voor eventueel gewenste nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Steenbergen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Hij is bereikbaar via ons algemene telefoonnummer 14 0113.

Kruiningen, 20 november 2013

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal J. Gideonse Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven