Ontheffing van de verplichting tot naleving van de geluidproductieplafonds wegens bijzondere omstandigheden aan Rijkswaterstaat voor de referentiepunten, gelegen aan de zuidzijde van de A59 in de gemeente Waalwijk, ter hoogte van het Afwateringskanaal ’s-Hertogenbosch – Drongelen, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

BEKENDMAKING

Ontheffing Wet Milieubeheer

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van 31 oktober 2013, kenmerk IENM/BSK-2013/242217, met toepassing van artikel 11.24, eerste lid, van de Wet milieubeheer, een ontheffing van de verplichting tot naleving van de geluidproductieplafonds wegens bijzondere omstandigheden heeft verleend aan Rijkswaterstaat voor de referentiepunten, gelegen aan de zuidzijde van de A59 in de gemeente Waalwijk, ter hoogte van het Afwateringskanaal ’s-Hertogenbosch – Drongelen.

De tijdelijke ontheffing geldt voor de referentiepunten met de nummers 9845 tot en met 9849, gelegen langs het voorgenoemde wegvak langs de A59, voor de kalenderjaren 2015 en 2016.

Voor de tijdelijke ontheffing is een maximale overschrijding van de geluidproductieplafonds per referentiepunt bepaald, zoals in de bijlage bij het besluit opgenomen.

Aanleiding

Deze beschikking is verleend, omdat na 1 januari 2016 de draagkracht van de kunstwerken en de hulpsteunpunten van de huidige brug over het Afwateringskanaal ’s-Hertogenbosch – Drongelen niet meer gegarandeerd kan worden en vervanging van deze brug noodzakelijk is, terwijl een geschikte omleidingsroute ontbreekt. Derhalve wordt een tijdelijke voorziening getroffen in de vorm van een brug aan de zuidzijde van de A59.

Inzage

Het besluit en de daaraan ten grondslag liggende stukken liggen met ingang van vrijdag 15 november 2013 gedurende de bezwaartermijn ter inzage bij:

  • Regiokantoor Rijkswaterstaat, Zuidwal 58 te Den Bosch, gedurende kantooruren van 8.00 uur tot 17.00 uur;

  • het Bureau Sanering Verkeerslawaai (De Bleek 10 te Woerden) gedurende werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. Mocht u van deze laatste mogelijkheid gebruik willen maken, dan dient u vooraf telefonisch contact op te nemen met het Bureau Sanering Verkeerslawaai: 0348 – 48 74 50.

Tot het besluit behoort een lijst met de betrokken referentiepunten en de maximale overschrijding van het geluidproductieplafond per referentiepunt. Het besluit zal, inclusief bijlage, worden gepubliceerd op de website van het Bureau Sanering Verkeerslawaai, www.bureausaneringverkeerslawaai.nl .

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, ter attentie van Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken, sector Algemeen Bestuurlijk-Juridische Zaken, Postbus 20906, 2500 EX Den Haag.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt (datum en nummer of kenmerk);

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

Het niet-voldoen aan deze eisen kan leiden tot niet-ontvankelijkheid van het bezwaarschrift.

Naar boven