Logo Haarlemmermeer
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Rijsenhout primAviera 4’, Haarlemmermeer

(artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 3 oktober 2013, nummer 2013.0049187 het bestemmingsplan ‘Rijsenhout primAviera 4’ gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen vloeien met name voort uit de naar voren gebrachte zienswijzen die tegen het ontwerpbestemmingsplan waren ingediend. Daarnaast zijn enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht. Voor een beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het besluit van de gemeenteraad.

Het plan heeft de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGrysprimaviera04-C001 en is conform de artikelen 1.2.1 tot en met 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgelegd en in die vorm vastgesteld.

Het plan

Het bestemmingsplan regelt het gebruik en de bebouwing van gronden in de buurt van het dorp Rijsenhout. Het bestemmingsplan is hoofdzakelijk ontwikkelingsgericht en maakt glastuinbouw, een glasgelieerd bedrijventerrein, de groenzone de Oostpoort en de in de Oostpoort gelegen Poldertuin, bestaande uit verschillende recreatieve en commerciële voorzieningen mogelijk. Bovendien wordt de voor deze ontwikkelingen noodzakelijke verkeers-, water- en groenstructuur mogelijk gemaakt. Voor een viertal bestaande woonpercelen is in het bestemmingsplan een beheerregeling opgenomen. De begrenzing van het plangebied wordt aan de westzijde gevormd door de Slotertocht langs de A4, aan noordzijde door de Bennebroekerweg en aan de oostzijde door de Aalsmeerderweg. De zuidelijke begrenzing wordt gevormd door een kadastrale grens op circa 600 m (ter breedte van 3 polderkavels) parallel aan de Bennebroekerweg.

De gemeenteraad heeft besloten het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het ontwerp. De wijzigingen vloeien met name voort uit de ingebrachte zienswijzen. Daarnaast zijn enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht. Het betreft onder andere:

  • Ten aanzien van de verbeelding:

    • Op het perceel aan de Aalsmeerderweg 789 en op het perceel achter de woning Aalsmeerderweg 781 de aanduiding "wro- zone – wijzigingsgebied 1" op de verbeelding op te nemen.

  • Ten aanzien van de regels:

    • in artikel 1 van regels een definitie van het begrip recreatieve voorziening opnemen;

    • Aan artikel 4.3.1 een nieuw sub h toevoegen waarin is opgenomen dat verblijfsrecreatie niet is toegestaan;

    • Artikel 19 getiteld verwezenlijking in de naaste toekomst te schrappen;

    • Een nieuw artikel 19 op te nemen getiteld "Wro- zone- wijzigingsgebied 1"

    • met daarin de mogelijkheid het bestemmingsplan te wijzigen in de zin dat onder bepaalde voorwaarden de bestemming van het perceel Aalsmeerderweg 789 gewijzigd kan worden van de bestemming "Wonen" en "Tuin" naar de bestemming "Gemengd – 2" en dat achter het perceel Aalsmeerderweg 781 de bestemming "Groen" gewijzigd kan worden naar de bestemming "Wonen" en "Tuin";

    • In artikel 7.1 "Groen" en artikel 9.1 "Verkeer" een nieuw sub opnemen waarin leidingen ten behoeve van de aansluiting van een glastuinbouwbedrijf op C02 worden mogelijk gemaakt;

    • in artikel 12.1 opnemen dat onder gas ook C02 wordt verstaan.

Inzien

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting en bijlagen) kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl/wro .

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Geopend maandag tot en met vrijdag van 09.00-13.00 uur. Op afspraak zijn deze stukken dagelijks ook in te zien van 13.00-17.00 uur en op dinsdagavond van 17.00-20.00 uur. Een afspraak maakt u via 0900-1852.

De terinzageligging begint op 14 november 2013 en duurt zes weken.

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzageligging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Hoofddorp, 13 november 2013.

Naar boven