Logo Gelderland
Bekendmaking vergunningbesluiten voor Traverse Dieren (‘cluster 1’), Gelderland

Zaaknummer 2008-004398

Vastgestelde besluiten

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken, mede namens de betrokken bestuursorganen, bekend dat de volgende besluiten in verband met de voorgenomen realisatie van Traverse Dieren zijn vastgesteld en ter inzage worden gelegd:

  • besluit van de staatssecretaris van Economische Zaken met bijbehorende ontheffing van de verbodsbepalingen in artikel 11 van de Flora- en faunawet, voor de daarbij beschreven handelingen met betrekking tot de beschermde soorten rosse watervleermuis en watervleermuis; ook omvat het besluit een beoordeling van de effecten van het project op de beschermde soorten das en gewone dwergvleermuis;

  • besluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland tot verlening van een vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet 1998; dit besluit omvat een beoordeling van de effecten van het project op de nabijgelegen Natura 2000-gebieden Veluwe, Uiterwaarden IJssel en Landgoederen Brummen;

  • besluit van Burgemeester en Wethouders van Rheden tot verlening van een omgevingsvergunning onder voorschriften (1e fase) voor de activiteiten wijzigen monument en vellen van houtopstanden binnen rijksmonument Hof te Dieren.

In deze besluiten wordt mede ingegaan op de door verschillende personen en instanties ingediende zienswijzen op de eerder gepubliceerde ontwerpbesluiten. De samenvatting van en de reactie op de zienswijzen zijn gebundeld in de Nota van Antwoord “Zienswijzen vergunningen Traverse Dieren cluster 1”. Iedere indiener van een zienswijze ontvangt rechtstreeks een afschrift van het definitieve besluit waarop de zienswijze betrekking heeft, inclusief de Nota van Antwoord.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

De besluiten liggen met de daarbij behorende stukken met ingang van 14 november 2013 tot en met 3 januari 2014 ter inzage:

  • bij de provincie Gelderland in het informatiecentrum in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur;

  • bij de gemeente Rheden, bij de balie van de afdeling Inwonerszaken in het Gemeentehuis, Hoofdstraat 3 te De Steeg, van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 15.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30;

  • bij het Gemeentelijk Servicecentrum Dieren, Ericaplein 5A, 6951 CN Dieren, op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 17.00.

In verband met de feestdagen is de termijn van ter inzagelegging iets langer dan normaal. Let u op eventueel gewijzigde openingstijden van de locaties. U kunt de stukken ook inzien en downloaden via de website www.gelderland.nl/traversedieren.

Wie kunnen beroep instellen?

Van 14 november 2013 tot en met 3 januari 2014 kan tegen elk van de besluiten uit dit cluster beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die eerder tijdig een zienswijze hebben kenbaar gemaakt op het ontwerp-besluit;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze op het ontwerpbesluit in te dienen.

Overige belanghebbenden, die geen zienswijzen hebben ingediend, kunnen beroep aantekenen tegen alle wijzigingen in het definitieve besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit. Deze wijzigingen zijn beschreven in de Nota van Antwoord “Zienswijzen vergunningen Traverse Dieren cluster 1”.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

De besluiten, met uitzondering van het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning 1e fase, treden in werking na afloop van de hiervoor genoemde termijn voor het indienen van beroep. Binnen deze termijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. In dat geval wordt de werking van het desbetreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning treedt gelijktijdig in werking met het latere besluit omgevingsvergunning 2e fase; dit besluit is nog in voorbereiding.

Voor het behandelen van het beroepschrift en voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van het griffierecht kunt u informatie verkrijgen bij de Raad van State, telefoonnummer (070) 426 44 26.

Gevolgen Crisis- en herstelwet

Op de besluiten is afdeling 2 (Procedures) van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor het indienen van een beroepschrift betekent dit dat:

  • de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld en

  • het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

De wettelijke hoofdregel is dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak doet binnen twaalf maanden na afloop van de beroepstermijn. De beslistermijn wordt in dit geval door de Crisis- en herstelwet ingekort tot 6 maanden.

Achtergrond
Inpassingsplan Traverse Dieren

Op 26 juni 2013 hebben Provinciale Staten van Gelderland het Inpassingsplan Traverse Dieren vastgesteld. In dit plan wordt de reconstructie van de N348/N786 tussen Ellecom en Spankeren tot ‘Traverse Dieren’ ruimtelijk mogelijk gemaakt. Volgens de huidige planning start de realisatie eind 2014 en loopt deze in fasen door tot eind 2017.

Provinciale coördinatieregeling Wet ruimtelijke ordening

Voor de realisatie van Traverse Dieren zijn vergunningen en andere toestemmingen nodig van verschillende bestuursorganen. Gedeputeerde Staten treden op als coördinerende instantie; de inhoudelijke bevoegdheid berust bij de verschillende bestuursorganen. Deze bekendmaking heeft betrekking op een eerste cluster van drie besluiten. In een later stadium volgen de besluiten in andere clusters.

Verdere procedure en informatie

Voor verdere informatie over de procedure kunt u terecht bij de vergunningcoördinator van de provincie Gelderland, de heer Montanus of de secretaris vergunningencoördinatie mevrouw Vos, via telefoonnummer 026 – 359 81 54.

Arnhem, 13 november 2013

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven