Logo Amsterdam - WestAanwijzing oplaadlokatie voor elektrische voertuigen in de Vredenhofweg  nabij huisnummer 1

nr. 2013/12806

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel West

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990), de Verordening op de Stadsdelen, Programma Luchtkwaliteit 2006 (Gemeente Amsterdam, dIVV), het Actieplan Amsterdam Elektrisch (Gemeente Amsterdam, Programmabureau Luchtkwaliteit 2010) en het plan van aanpak openbare elektrische oplaadpunten “Elektrisch rijden in West” (Stadsdeel West).

Overwegende dat:

uit oogpunt van het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade voor het milieu, het stimuleren van elektrisch vervoer wenselijk wordt geacht;hiertoe een fijnmazig netwerk van oplaadlokaties voor elektrische voertuigen noodzakelijk is;uitbreiding van dit netwerk gebeurt op basis van actuele aanvragen van bewoners of vraag naar meer oplaadpunten op te kunnen vangen;een aanvraag is ontvangen voor een oplaadlokatie bij een huisadres in het Vredenhofpad;het Vredenhofpad met de auto moeilijk bereikbaar danwel vindbaar is en derhalve niet geschikt voor een openbaar oplaadpunt;de dichtsbijzijnde geschikte lokatie voor een oplaadpunt is gelegen in Vredenhofweg; de nachtelijke parkeerdruk in de Vredenhofweg tussen 25% en 75% is;de nachtelijke parkeerdruk in het vergunninggebied tussen 90 en 100% is;op straatniveau en binnen het vergunninggebied nog ruimte is om de verhoogde parkeerdruk als gevolg van het aanwijzen van twee parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen in de Vredenhofweg op te vangen;de genoemde oplaadlokatie bestaat uit een oplaadobject met twee oplaadpunten;oplaadlokaties voor algemeen gebruik zijn bestemd;oplaadlokaties dienen te worden gebruikt voor het uitsluitend opladen van elektrische voertuigen;voor het aanwijzen van een oplaadpunt voor elektrische voertuigen op grond van art. 12 van het BABW een verkeersbesluit vereist is;overleg met de politie heeft plaatsgevonden en deze geen bezwaar heeft tegen het aanwijzen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen;hierna genoemde wegen c.q. weggedeelten onder beheer zijn en gelegen binnen de stadsdeelgrenzen van stadsdeel West; het Dagelijks Bestuur van stadsdeel West op grond van de Verordening op de Stadsdelen bevoegd is tot het nemen van verkeersbesluiten;het Dagelijks Bestuur van stadsdeel West deze bevoegdheid heeft gemandateerd aan de afdelingsmanager van afdeling Leefomgeving.

BESLUIT

Uit oogpunt van het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer:

  • 1.door het plaatsen van verkeersbord conform model E08 van Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met onderbord met de tekst “opladen elektrische voertuigen” aan te wijzen als oplaadpunt voor elektrische voertuigen:

    • 1.Vredenhofweg, twee parkeerplaatsen nabij huisnummer 1.

Amstedam 6 november 2013

Namens het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel West, Redbad Visser

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar Bent u het niet eens met dit besluit? En bent u belanghebbende? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Stuur dit uiterlijk zes weken na de verzending van het besluit naar: Stadsdeel West, t.a.v. de bezwaarschriftencommissie Postbus 57239, 1040 BC Amsterdam In uw bezwaarschrift moet het volgende staan: *uw naam en adres *de datum en handtekening *een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur een kopie mee of noem het kenmerk); *de redenen van uw bezwaar; Dient iemand anders namens u een bezwaarschrift in? Stuur dan een volmacht mee. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet. Het besluit blijft dus gelden. Is dit voor u nadelig en kunt u de afloop van de bezwaarprocedure niet afwachten? Dan kunt u om een voorlopige voorziening vragen bij: De Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850 1070 AW Amsterdam

Naar boven