Logo Oud-Beijerland
Bestemmingsplan, omgevingsvergunning en besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ‘Rembrandt’, Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat:

  • de gemeenteraad op 15 oktober 2013 het bestemmingsplan ‘Rembrandt’

    (NL.IMRO.0584.BPWONEN2012016-VG99 waarbij de GBKN-kaart met het nummer o_NL.IMRO.0584.BPWONEN2012016-VG99.dwg als ondergrond is gebruikt) gewijzigd heeft vastgesteld;

  • burgemeester en wethouders op 5 november 2013 de omgevingsvergunning hebben verleend voor de bouw van het woon-en zorgcomplex ‘Rembrandt’, Frans Halsstraat 1 te Oud-Beijerland;

  • burgemeester en wethouders op 17 september 2013 hebben besloten om op grond van het bepaalde in de artikelen artikel 83 en 85 jo. artikel 110a van de Wet geluidhinder voor woningen in het plangebied van het bestemmingsplan ‘Rembrandt’ een hogere grenswaarde vast te stellen.

Het bestemmingsplan ‘Rembrandt’

Zorginstelling De Egmontshof is aan vernieuwing toe. Om het zorgaanbod in Oud-Beijerland en de Hoeksche Waard te moderniseren en af te stemmen op de behoeften van deze tijd, wordt De Egmontshof herontwikkeld. Dit project, met de naam ‘Rembrandt’ voorziet in de realisatie van een nieuw zorggebouw en een appartementengebouw voor senioren waar ook lichte zorg zal worden geboden. Daarnaast wordt in de tweede fase van het project aanvullende woningbouw in de vorm 68 woningen gerealiseerd. Het voorliggende bestemmingsplan ‘Rembrandt’ maakt het project planologisch mogelijk. Het plangebied is gelegen aan de Rembrandtstraat tussen de Anton Mauvestraat, de N217 ende Frans Halsstraat. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld, de wijzigingen hebben met name relatie met het onderdeel parkeren.

Omgevingsvergunning woon-en zorgcomplex ‘Rembrandt’

De aanvraag om omgevingsvergunning is ingediend op 30 oktober 2012. De aanvraag heeft betrekking op de bouw van het zorggebouw en het appartementengebouw van het project Rembrandt. De 68 overige woningen maken geen deel uit van de vergunning.

Besluit hogere waarden bestemmingsplan ‘Rembrandt’

Uit het akoestisch onderzoek, dat is uitgevoerd in het kader van het bestemmingsplan Rembrandt, is gebleken dat voor de nieuw te bouwen woningen/appartementen en het zorggebouw niet zal worden voldaan aan de grenswaarden uit de Wet geluidhinder. Deze overschrijding wordt met name veroorzaakt door de N217, Frans Halsstraat, de Rembrandtstraat en de Anton Mauvestraat. Het college heeft voor deze woningen hogere waarden vastgesteld.

Coördinatieregeling

Op grond van de Coördinatieverordening gemeente Oud-Beijerland 2012 is op dit project de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wro van toepassing. Deze regeling maakt het mogelijk dat de diverse procedures gezamenlijk en gelijktijdig worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten gelijktijdig plaatsvindt. Voor de mogelijkheid van beroep worden deze besluiten als één besluit aangemerkt.

Inzage

Met ingang van 11 november 2013 liggen de volgende stukken gedurende de beroepstermijn ter inzage:

  • 1. het besluit van de gemeenteraad en het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken;

  • 2. de verleende omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken;

  • 3. het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde met de daarbij behorende stukken.

U kunt deze stukken inzien in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 in Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag sluit het gemeentehuis om 13.00 uur. De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten). De stukken zijn ook te raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Tegen deze gecoördineerd tot stand gekomen besluiten staat rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van het beroep worden de genomen besluiten aangemerkt als één besluit. Beroep kan met ingang van dinsdag 12 november 2013 gedurende zes weken worden ingesteld.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en/of het ontwerp-besluit hogere grenswaarden heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen deze ontwerp-besluiten in te dienen;

  • een belanghebbende die bezwaren heeft tegen wijzigingen die ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerp-bestemmingsplan zijn aangebracht.

In het beroepschrift dient u per onderdeel duidelijk te vermelden of de beroepsgronden betrekking hebben op het bestemmingsplan en/of de omgevingsvergunning en/of het besluit op grond van de Wet geluidhinder. Een beroepschrift kunt u indienen bij:

de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat de besluiten in werking treden kan degene die een beroepschrift heeft ingediend de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Deze voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van de vaststellingsbesluiten en de omgevingsvergunning uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland

8 november 2013

Naar boven