Logo Groesbeek
Informatieverstrekking Biesseltsebaan 2 (ontruiming Hooge Hoenderberg), Groesbeek

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat zij hebben besloten op zeven verzoeken op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (hierna: Wob) inzake documenten met betrekking tot de toepassing van spoedeisende bestuursdwang op 8 augustus 2013 aan de Biesseltsebaan 2 (ontruiming Hooge Hoenderberg).

Voor vier van de zeven besluiten is besloten twee weken na bekendmaking van de besluiten te wachten met het verstrekken van een aantal documenten, omdat deze documenten ook betrekking hebben op derde belanghebbenden.

Informatie die wordt verstrekt op grond van de Wob, wordt openbaar voor een ieder. Wij merken op dat in de te verstrekken documenten aanwezige persoonsgegevens worden geanonimiseerd.

Als een derde belanghebbende bezwaar heeft tegen openbaar maken van de informatie, dan zal dit binnen twee weken na bekendmaking van deze besluiten kenbaar moeten worden gemaakt. Dit is mogelijk door een bezwaarschrift en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

Een bezwaarschrift wordt ingediend bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Een voorlopige voorziening wordt aangevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, afdeling bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Hierbij dient aangetoond te worden dat er sprake is van een spoedeisend belang en dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overlegd. In geval van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het is ook mogelijk digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

De strekking van de verzoeken op grond van de Wob en de besluiten zijn (geanonimiseerd) in te zien bij het Omgevingsloket, Dorpsplein 1 in Groesbeek.

Naar boven