Logo Sittard-GeleenGemeente Sittard-Geleen - Verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen rond kloostercomplex Leijenbroek - Leijenbroekerweg - Vijverweg Sittard

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken de volgende verkeersmaatregelen rond het kloostercomplex Leijenbroek bekend:

V erkeers maatregel en

1. Naast Leijenbroekerweg 107 plaatsen van bord ‘Gesloten voor alle motorvoertuigen’ (bord C012) met onderbord ‘ma t/m vr 8 – 17h’ en een onderbord ‘uitgezonderd personeel’.

  • 2.Naast Leijenbroekerweg 113B plaatsen van bord ‘Gesloten voor alle motorvoertuigen’ (bord C012) met onderbord ‘uitgezonderd personeel MIK en Pergamijn’.

  • 3.Aan de Leijenbroekerweg, vóór het kloostercomplex, voor de langsparkeervakken bij de bushalte: instellen parkeerschijfzone door het plaatsen van 2 borden ‘Begin parkeerschijfzone’ met op het bord de tekst ‘max 2h’ (bord E10zb) met onderbord ‘ma t/m vr 8 – 17h’ en 2 borden ‘Einde parkeerschijfzone’ met op het bord de tekst ‘max 2h’. Over de lengte van de parkeerschijfzone aanbrengen van een blauwe markering op de trottoirband.

  • 4.Aan de Vijverweg tussen de uitrit van de Andreasommegang en de zebra voor appartementencomplex Vijverweg nr. 63 – 93 instellen van een parkeerverbod door plaatsen van borden ‘Parkeerverbod’ (bord E01) met onderbord ‘ma t/m vr 8-9h en 14.30-15.30h’.

Zoals aangegeven op de bij het besluit behorende situatietekening.

Overwegingen

Uit het oogpunt van de bereikbaarheid, verkeersveiligheid, goede doorstroming op wegen, de bescherming van de weggebruikers en passagiers, het in stand houden van de weg en de bruikbaarheid daarvan, het waarborgen van de vrijheid van verkeer, alsmede het voorkomen van door verkeer veroorzaakte overlast c.q. hinder en schade zoals bedoeld in artikel 2, lid 1, sub a t/m d, artikel 2, lid 2, sub a van de Wegenverkeerswet 1994 wordt het noodzakelijk geacht om op de Leijenbroekerweg en de Vijverweg diverse verkeersmaatregelen te nemen.

De Leijenbroekerweg en de Vijverweg zijn in beheer en onderhoud bij de gemeente Sittard-Geleen en liggen binnen de bebouwde kom, zoals bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994.

Door borden worden twee parkeerterreinen gereserveerd voor personeel. Door deze oplossing gaan ouders hier niet meer parkeren en komt er minder kruisend verkeer op de Leijenbroekerweg. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid.

Aan de Leijenbroekerweg komt een blauwe zone. Lang parkeren wordt hierdoor tegengegaan waardoor met name ouders met jonge kinderen hier vaker een (kort)parkeerplek kunnen vinden.

De blauwe zone geldt alleen op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Voor (uitvaart)diensten op werkdagen mag bijna 2,5 uur geparkeerd worden. Op een parkeerschijf mag het tijdstip van aankomst naar boven afgerond worden op het eerstvolgende hele of halve uur. Met een maximale parkeertijd van 2 uur mag dus bijna 2,5 uur geparkeerd worden. Door het weren van langparkeerders is er voor kerkgangers wellicht ook meer parkeerruimte beschikbaar.

Aan de Vijverweg, tussen de uitrit van de Andreasommegang en de zebra voor appartementencomplex Vijverweg nr. 63 – 93 komt een parkeerverbod. Door deze maatregel kunnen (oudere) kinderen hier snel in- en uitstappen om vervolgens zelfstandig naar school te lopen. De loopafstand is acceptabel en veilig door het ontbreken van kruisend verkeer.

Inzage en bezwaar

Wilt u het verkeersbesluit met alle bijbehorende stukken inzien? Dat kan van donderdag 7 november2013 tot en met woensdag 18december 2013. Bij de balie Vergunningen in de Stadswinkel, Markt 1 in Geleen. Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Afspraak maken kan ook: van maandag t/m donderdag van 12.00 tot 17.00 uur en donderdag van 17.00 tot 19.00 uur.

Indien u als belanghebbende het niet eens bent met de inhoud van dit besluit, kunt u hiertegen gedurende de ter inzagelegging een bezwaarschrift inidienen. Stuur uw bezwaarschrift naar het college van B&W, Postbus 18, 6130 AA  SITTARD. Dit bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste het volgende bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, en de gronden van het bezwaar.

Naar boven