Logo Lingewaal
Vastgesteld wijzigingsplan De Eng II ‘Vrije kavels, Appeldreef ongenummerd’, Lingewaal

B&W van Lingewaal maken bekend dat zij bij besluit van 15 oktober 2013 het wijzigingsplan De Eng II ‘Vrije kavels, Appeldreef ongenummerd’ ongewijzigd hebben vastgesteld.

Toelichting

Voor het perceel gelegen aan de zuidkant van de Appeldreef in Asperen is een wijzigingsplan opgesteld. Reden hiervoor is dat een geringe verschuiving van het bouwvlak noodzakelijk is voor de realisatie van de vrije kavels.

Het initiatief is op basis van het geldende bestemmingsplan “De Eng II” via een binnenplanse wijzigingsbevoegdheid realiseerbaar op grond van artikel 3.6.1 lid A van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

Ter inzage

Vanaf donderdag 7 november 2013 tot en met woensdag 18 december 2013 ligt het vastgestelde wijzigingsplan ter inzage. U kunt het plan op de volgende manier bekijken:

  • Bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen. Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via het telefoonnummer 0345-634000.

  • Via de website www.lingewaal.nl (onder actueel/bestemmingsplannen/plannen in procedure).

Beroep indienen?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend schriftelijk beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage). Een beroepschrift kan ingediend worden door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerp wijzigingsplan hebben ingediend

  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeente te wenden.

Wanneer treedt het plan in werking?

Het vastgestelde wijzigingsplan treedt daags na de beroepstermijn in werking. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet.

Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het plan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven