Logo Haren
Vastgestelde beheersverordening Haren Oosterhaar, Haren

Burgemeester en wethouders van Haren maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.38 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Haren op 28 oktober 2013 een beheersverordening heeft vastgesteld voor het plangebied Oosterhaar. Het plangebied wordt begrensd door het spoor Groningen-Assen en gedeeltelijk de spoorboog aan de westzijde, de weilanden aan de oostzijde en de Dr. Ebelsweg aan de zuidzijde. Het gebied van de zorgboerderij de Mikkelhorst en het gebied dat hoort bij het bestemmingsplan Van spoor tot Steeg maken geen onderdeel uit van deze beheersverordening.

Het belangrijkste doel van de beheersverordening is om te voorzien in een actueel ruimtelijk beleidskader dat voldoet aan de Wet ruimtelijke ordening. In de beheersverordening wordt het beheer van voornoemde plangebieden in overeenstemming met het bestaande feitelijke of planologisch toelaatbare gebruik geregeld. De beheersverordeningen maken geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk die planologisch nog niet waren toegestaan.

Stukken inzien

De stukken die betrekking hebben op deze publicatie zijn te raadplegen via de gemeentelijke website www.haren.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl. De digitale versie van het plan is juridisch bindend.

Inwerkingtreding

De beheersverordening zal de eerste dag na die van de bekendmaking in werking treden. Het is niet mogelijk om bezwaar dan wel beroep aan te tekenen tegen het besluit tot vaststelling van de beheersverordening.

Naar boven