Logo Boarnsterhim
Ontwerpbestemmingsplan Akkrum – vakantiecentrum De Spring, Boarnsterhim

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim maken bekend dat, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan Akkrum – vakantiecentrum De Spring vanaf woensdag 6 november 2013 tot en met dinsdag 17 december 2013 gedurende 6 weken voor een ieder ter visie ligt op het gemeentehuis aan de J.W. de Visserwei 10 te Grou. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en rechtstreeks via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0055.BPAkkrumSpring-ON01.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat verblijfsrecreatie in de vorm van een groepsaccommodatie voor hulpbehoevenden wordt toegestaan op de twee aanwezige schepen inclusief bedrijfswoning en bijgebouw. De overlegreacties hebben geleid tot verduidelijking van de toelichting en aanpassing van de regels met betrekking tot het bijgebouw. Er is als voorwaarde gesteld dat er alleen een bijgebouw met lichte constructie (waarvoor geen fundering gegraven hoeft te worden) mag worden gerealiseerd zodat de schuur verplaatst kan worden als dat nodig mocht zijn voor de aanleg van de hoogspanningsleiding. Daarnaast is het bouwvlak vergroot, zodat er een zoekgebied ontstaat waarbinnen de schuur (max 30 m2) gerealiseerd kan worden. Bij de aanvraag omgevingsvergunning zal blijken op welke locatie de aanvrager de schuur wil plaatsen, en of er op die locatie een ontheffing van het Wetterskip nodig is.

Gedurende de genoemde termijn kan iedereen een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar de gemeenteraad van Boarnsterhim, Postbus 40, 9000 AA te Grou. Of via de e-mail naar gemeente@boarnsterhim.nl o.v.v. zienswijze Ontwerpbestemmingsplan Akkrum – vakantiecentrum De Spring.

Naar boven