Logo Aa en Hunze
Vastgesteld bestemmingsplan Gieten – De Bonne 2, Aa en Hunze

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad van Aa en Hunze op 9 oktober 2013 het bestemmingsplan Gieten – De Bonne 2 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling ten behoeve van de bouw van een vrijstaande woning met bijgebouwen. Op het perceel was de monumentale boerderij ‘Klein Hilbingshof’ gevestigd. De nieuwe woning krijgt een gelijkwaardige uiterlijke verschijningsvorm als de afgebrande boerderij. Om hier richting aan te kunnen geven is voor het plangebied een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Dit beeldkwaliteitsplan is als bijlage bij de bestemmingsplantoelichting opgenomen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 7 november 2013 gedurende 6 weken ter inzage bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis van Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 in Gieten. Ook is het bestemmingsplan met bijbehorende stukken gedurende deze periode te raadplegen via www.aaenhunze.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Omdat tegen het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijzen zijn ingediend, kan met ingang van de dag na die waarop het raadsbesluit ter inzage is gelegd gedurende zes weken enkel beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) door:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven