Logo Hardenberg
Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling melkrundveehouderij aan de Nieuwlandseweg 7 in De Krim, Hardenberg

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Hardenberg maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, vierde lid van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Op 22 juli 2013 is voor het bedrijf van V.O.F Sloesarwij een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling ingediend voor een melkrundveehouderij aan de Nieuwlandseweg 7 in De Krim.

Het voornemen van V.O.F. Sloesarwij is om het bestaande melkrundveehouderij uit te breiden met een nieuwe ligboxenstal voor het houden van 415 melkkoeien en 1 fokstier. In de bestaande ligboxenstal zullen 99 stuks vrouwelijk jongvee en 60 melkkoeien worden gehouden.

Hierdoor kunnen in het bedrijf 475 melkkoeien, 99 stuks vrouwelijk jongvee en 1 fokstier worden gehouden. Deze activiteit is onderworpen aan een m.e.r.-beoordelingsplicht door het bevoegd gezag ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.4 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Hardenberg hebben op 22 oktober 2013 besloten dat door V.O.F. Sloesarwij geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld, voordat door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsvergunning voor de voorgenomen activiteit. Volgens burgemeester en wethouders van Hardenberg leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Inzage

Het besluit en de relevante stukken liggen tijdens de openingstijden vanaf 31 oktober 2013 tot en met 11 december 2013 ter inzage bij de Publieksdienst, Stephanuspark 1 te Hardenberg.

Het besluit betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag voor een omgevingsvergunning activiteit milieu. Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtsreeks in zijn belang treft.

Naar boven