Logo Geldermalsen
Gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Geldermalsen Centrum 2013, Geldermalsen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 1 november 2013 gedurende zes weken (tot en met donderdag 12 december 2013) het op 24 september 2013 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Geldermalsen Centrum 2013, ter inzage ligt.

Bij dit bestemmingsplan hoort een “nota van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen” waarin onder meer de ingediende zienswijzen worden behandeld.

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan is bestendigend van aard waarbij de bestaande bebouwing en gebruiksvormen overwegend zijn ingepast. Het nieuwe bestemmingsplan voldoet aan de hedendaagse wettelijke vereisten. De plannen zijn digitaal uitwisselbaar en rekening wordt gehouden met archeologische waarden. In het plan zit geen nieuwe grootschalige ontwikkelingen.

Door de gemeenteraad zijn bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht. Dit is deel gebeurd naar aanleiding van ingediende zienswijzen, maar ook door ambtshalve overwegingen. In de “nota van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen” kunt u nalezen welke wijzigingen zijn aangebracht.

Enkele aangebrachte wijzigingen betreffen (géén limitatieve opsomming):

  • Een verwijzing naar de Keur van het Waterschap Rivierenland in plaats van zelfstandige regels in de dubbelbestemming ‘Waterberging’;

  • Het positief bestemmen van een rotonde bij de Kostverlorenkade / Rijksstraatweg waarvoor een projectprocedure in gang is gezet.

Terinzagelegging

Genoemd bestemmingsplan ligt ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantencontactcentrum. Voor het inzien van de planstukken dient u een afspraak te maken (tel. nr.: 0345-586611).

De planstukken zijn digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl planidentificatie: NL.IMRO.0326.GDMgldcentrum2013-VSG1. De planstukken zijn ook te raadplegen via www.geldermalsen.nl/bestemmingsplannen/ter_inzage . U treft dan de stukken aan in pdf-bestand.

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het raadsbesluit en het de daarbij behorende gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan geldt, dat gedurende de beroepstermijn de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • b. iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • c. iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven