Logo Druten
Bestemmingsplan ‘Kwelberging Klapstraat Afferden’ ongewijzigd vastgesteld, Druten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Druten maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 september 2013 het bestemmingsplan ‘Kwelberging Klapstraat Afferden’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan maakt de aanleg van een bergingsvijver mogelijk op een drietal percelen ten westen van de Klapstraat en ten noorden van de Van Heemstraweg in Afferden. Het betreft de percelen D 176, 177 en 179 (gedeeltelijk). Deze vijver is bedoeld om de extra binnendijkse kwel op te vangen die het gevolg is van de herinrichting van de Afferdense en Deestse uiterwaarden.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken vanaf 31 oktober 2013 gedurende zes weken ter inzage in de gemeentewinkel, Heuvel 1 in Druten. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur; op maandag is het gemeentehuis tevens geopend van 16.00 tot 19.00 uur.

Het vaststellingsbesluit met de daarbij behorende stukken is ook te raadplegen op de gemeentelijke website www.druten.nl (> plaatselijk nieuws > bekendmakingen > bekendmakingen 30 oktober 2013) en op de landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0225.BPaffKwelbKlapstra-1303).

De bronbestanden zijn beschikbaar via www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/druten/ro-online/2008/NL.IMRO.0225.BPaffKwelbKlapstra-1303 .

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen tijdens bovengenoemde termijn van zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tevens kan tijdens de beroepstermijn -naast een beroepschrift- een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van genoemde afdeling. Zonder dit verzoek treedt het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kwelberging Klapstraat Afferden’ is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft tot gevolg dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Hierdoor is het niet mogelijk om een zogenaamd ‘pro forma’ beroepschrift in te dienen. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Druten, 30 oktober 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd, De secretaris, J.J. Driessen

De burgemeester, L.J.E.M. van Riswijk

Naar boven