Kennisgeving ontwerpbeschikking Hofstede Montrealweg, DCMR Milieudienst Rijnmond

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 29 maart 2013 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van Hofstede B.V. voor de inrichting aan de Montrealweg 100, 3197 KH te Rotterdam-Botlek.

Het betreft een inrichting voor het inzamelen, op- en overslag, bewerken en afvoeren van (gevaarlijke) afvalstoffen; het inzamelen, opslaan en ompakken van radioactieve materialen; het stallen, reinigen en onderhouden van materieel; het aanvoeren en ontmantelen van installaties en objecten; het verwijderen en (tijdelijk) opslaan van asbest; het opslaan en bewerken van hout; het wassen en aftanken van materieel, spuitwerkzaamheden, straal werkzaamheden en kantooractiviteiten.

De aanvraag betreft de onderdelen "Bouwen" en "Milieu, revisie van de inrichting".

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland maken bekend dat zij het voornemen hebben de vergunning te verlenen.

MER

De activiteit valt onder categorie D 18.8 van het Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent dat de vergunningverlenende instantie moet beoordelen of ten behoeve van de vergunningverlening een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan artikel 7.17. Op basis daarvan hebben zij besloten dat het opstellen van een MER ten behoeve van de aanvraag om vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht niet noodzakelijk is.

Inzage

U kunt de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken van 24 oktober 2013 tot en met 4 december 2013 op de volgende plaatsen inzien:

  • Bibliotheek Rotterdam, 5e etage, Hoogstraat 110 te Rotterdam, tijdens de openingsuren (maandag t/m vrijdag van 10.00 – 20.00 uur);

  • de gemeente Bernisse, Gemeenlandsedijk Noord 26 te Abbenbroek (maandag t/m vrijdag van 08.00 – 12.00 uur en ‘s middags na telefonische afspraak);

  • de gemeente Brielle, Slagveld 36 te Brielle (maandag t/m vrijdag van 08.00 – 12.30 uur);

  • de gemeente Spijkenisse, afdeling Vergunningen, Raadhuislaan 106 te Spijkenisse;

  • de deelgemeente Rozenburg, Jan van Goyenstraat 1 te Rozenburg;

  • de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (buiten en na deze periode uitsluitend na telefonische afspraak: 010 – 246 86 21).

Zienswijze

Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden aan de DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam. In deze periode kunnen ook zienswijzen mondeling worden ingebracht. Dit kan telefonisch of na afspraak.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Inlichtingen

De heer B.A.M. van 't Hullenaar van de DCMR, telefoon: 010 – 246 80 19.

Zaaknummer: 98419045, DMS-nummer: 21655588.

Naar boven