Logo Bedum
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Zuidwolde Kern’, Bedum

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 17 oktober 2013 het bestemmingsplan ‘Zuidwolde Kern’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Zuidwolde Kern’ voorziet in een algehele herziening en actualisering van het bestemmingsplan voor de kern van Zuidwolde en heeft in hoofdzaak een conserverend karakter.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan ‘Zuidwolde Kern’ liggen van 24 oktober 2013 tot en met 4 december 2013 tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage bij de afdeling VROM van de gemeente Bedum, Schoolstraat 1, te Bedum. Op www.bedum.nl kunt u de stukken inzien onder de knop: ‘loket’-‘ter inzage’. Ook is het plan te raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl met planid NL.IMRO.0005.BPZW13BEHE2-VA01.

Beroep/voorlopige voorziening

Van 24 oktober 2013 tot en met 4 december 2013 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de raad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen bij de raad naar voren heeft gebracht;

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Voor het behandelen van een beroep en/of verzoek om voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven