Aanvraag van Boskalis B.V. te Rotterdam om een vergunning op grond van de Ontgrondingenwet, Rijkswaterstaat

KENNISGEVING

Ontgrondingenwet

Ontwerpbesluit

De Minister van Infrastructuur en Milieu geeft, ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het voornemen om positief te beschikken op de aanvraag van Boskalis B.V. te Rotterdam om een vergunning op grond van de Ontgrondingenwet.

De aanvraag betreft het winnen van 20.000.000 m3 zand in de vaargeul Amsterdam- Lemmer in het Markermeer. Daarnaast zal circa 10.000.000 m3 niet-bruikbare baggerspecie uit de vaargeul, dat tijdens de zandwinning wordt opgebaggerd, weer in de vaargeul worden teruggebracht.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit, alsmede de ter zake zijnde stukken liggen van 24 oktober 2013 tot en met 4 december 2013 tijdens kantooruren ter inzage op de volgende adressen:

  • Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Zuiderwagenplein 2 te Lelystad;

  • gemeente Lelystad, Maerlant 1-9 te Lelystad.

Zienswijze(n)

Eenieder kan binnen de bovengenoemde termijn zijn/haar zienswijze(n) hieromtrent mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij Rijkswaterstaat Midden- Nederland. De ingebrachte zienswijze(n) wordt (worden) meegewogen in het besluit op de aanvraag.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan Rijkswaterstaat Midden- Nederland, afdeling Werkenpakket, Postbus 600, 8200 AP Lelystad, onder vermelding van het kenmerk RWS2013/37223. Voor mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met het hoofd van de afdeling Werkenpakket van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, telefoon 0320 – 29 91 11.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met mevrouw L. Snitsevorg van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, telefoon 06 – 11 53 97 51.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd Vergunningverlening, J.A. van der Werf

Naar boven