Logo Amsterdam - Oost
Ontwerpbestemmingsplan Rhijnspoorgebouw, Amsterdam - Oost

Kennisgeving

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Oost maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Rhijnspoorgebouw ligt met ingang van 24 oktober 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan Rhijnspoorgebouw in te zien bij de publieksbalie van het stadsdeelhuis, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur en op donderdag van 13:00 tot 20:00 uur. U dient hiervoor een afspraak te maken via www.oost.amsterdam.nl of telefonisch via 14 020.

Tevens is het ontwerpbestemmingsplan in te zien op Projectbureau Oost, Wibautstraat 214 te Amsterdam, op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Omschrijving van het plan

Het plangebied betreft de nieuwbouwlocatie van het Rhijnspoorgebouw. Deze locatie ligt ten zuidwesten van de kruising Wibautstraat / Rhijnspoorplein – Mauritskade in stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Swammerdamstraat, aan de noordzijde door de Mauritskade, aan de oostzijde door de Wibautstraat en aan de zuidzijde door het Amstelcampusgebouw Theo Thijssenhuis en het terrein van het Kohnstammhuis. Zie kaartje voor het plangebied.

Het Rhijnspoorgebouw is een onderdeel van de Amstelcampus en verzorgt de huisvesting van onderwijsvoorzieningen. Het gebouw bevat naast vaklokalen, lesruimten en collegezalen ook ruimten voor ondersteuning, docenten, management, opslag, installaties en ondersteunende horecavoorzieningen. De totale voorziening omvat circa 20.000 m² brutovloeroppervlak bovengronds en circa 2.500 m² ondergronds.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de Stadsdeelraad.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar Stadsdeel Oost, t.a.v. dhr. R.J. Leenstra, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met dhr. R.J. Leenstra van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Ontwerp (tel. 020 253 5629).

Informatieavond

Tevens vindt donderdag 7 november 2013 een informatieavond plaats waarbij de gelegenheid wordt geboden om vragen te stellen. Voor de beantwoording van vragen zijn onder andere de opsteller van het bestemmingsplan en de architect aanwezig. De informatieavond geschiedt in de vorm van een inloop, die om 19 uur begint en om 21 uur eindigt. De avond vindt plaats op het Projectbureau Oost, Wibautstraat 214 te Amsterdam.

Amsterdam, 23 oktober 2013

Dagelijks bestuur van Stadsdeel Oost

Naar boven