Logo Gennep
Ontwerpbestemmingsplan ‘Reparatie- en Veegbestemmingsplan Buitengebied’, Gennep

Ontwerpbestemmingsplan

De gemeente Gennep heeft het ontwerpbestemmingsplan “Reparatie- en Veegbestemmingsplan Buitengebied” opgesteld. Dit bestemmingsplan betreft zowel een reparatieplan als een veegplan. De reparaties volgen uit de uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan Buitengebied. Het veegplan ziet op nieuwe initiatieven. Daarnaast is de motie van de gemeenteraad d.d. 17 juni 2013 inzake permanente bewoning Diekendaal opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan “Reparatie- en Veegbestemmingsplan Buitengebied” met bijbehorende stukken ligt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van donderdag 24 oktober 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage, tijdens openingstijden bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur). Voor inzage van het plan buiten openingstijden kan een afspraak gemaakt worden op telefoonnummer 0485-494141.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken raadpleegbaar en beschikbaar op de volgende wijzen:

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op

http://ro-online.robeheer.nl/0907/

Gedurende de periode van terinzagelegging (dus tot en met woensdag 4 december 2013) kan eenieder een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan Burgemeester en Wethouders van Gennep, Postbus 9003, 6590 HD Gennep, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Reparatie- en Veegbestemmingsplan Buitengebied’. Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken op telefoonnummer 0485-494141. Het is niet mogelijk om via elektronische weg (e-mail) een zienswijze in te dienen.

Kennisgeving anterieure overeenkomsten op grond van artikel 6.24 lid 3 Wro

Overeenkomstig artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van Gennep kennis van het feit dat de gemeente Gennep met de volgende initiatiefnemers, wiens initiatieven zijn opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan “Reparatie- en Veegbestemmingsplan Buitengebied”, een anterieure overeenkomst hebben gesloten:

  • 1. RV & PC Ottersum, m.b.t. het oprichten van een clubgebouw op het perceel hoek Panoven-Hoevensestraat te Ottersum.

  • 2. Zuidereiland B.V., m.b.t. het wijzigen van de bestemming “Natuur” naar “Agrarisch met waarden – Natuur en Landschap” van de percelen kadastraal bekend gemeente Gennep, sectie P, nummers 13, 14, 40, 41, 43, 45, 46, 63 en 65, gelegen aan de Boxmeerseweg te Heijen.

  • 3. De heer E.W. Van Iterson en de heer J.M. van Iterson, m.b.t. de ontwikkeling van kleinschalige recreatieve voorzieningen en het omzetten van een recreatiewoning naar een beheerderswoning op Landgoed Grubbestein, gelegen op de percelen Stiemensweg 191 en 193, 6591 MD te Gennep.

  • 4. De heer M.C.G. van Haare en mevrouw J.C.M. van Haare – Kösters, m.b.t. het realiseren van een dierenartsenpraktijk met bedrijfswoning op het perceel Ringbaan ong. te Milsbeek, kadastraal bekend Ottersum, sectie D nr. 495.

  • 5. De heer A.W.H. Kösters en mevrouw P.J. Kösters, m.b.t. tot het verbouwen van de karakteristieke schuur tot een plattelandswoning op het perceel Onderkant 1 te Milsbeek.

  • 6. De Kroon Flowers, m.b.t. het uitbreiden van het tuincentrum op het perceel Bloemenstraat 6 te Milsbeek.

  • 7. Teunesen zand en grint b.v., m.b.t. natuurontwikkeling in combinatie met delfstoffenwinning van een perceel aan de Looierbroek te Ottersum.

Zakelijke beschrijving ter inzage

Een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomsten ligt met ingang van donderdag 24 oktober 2013 gedurende 6 weken ter inzage tijdens openingstijden bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur). Voor inzage van de zakelijke beschrijving buiten openingstijden kan een afspraak gemaakt worden op telefoonnummer 0485-494141.

Ten aanzien van deze overeenkomsten kunnen geen zienswijzen worden ingediend.

Gennep, 23 oktober 2013

Burgemeester en Wethouders van Gennep.

Naar boven