Logo Beverwijk
Ontwerp Beheersverordening ‘Groene Oostrand (herziening oktober 2013)’, Beverwijk

(Artikel 3.38 Wet ruimtelijke ordening).

NL.IMRO.0375.BVGrOostrandherz-OP01

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk maakt bekend dat voor het gebied “Groene Oostrand” een ontwerp Beheersverordening is opgesteld.

Het gebied wordt globaal begrensd door de gemeentegrens met Heemskerk en Zaanstad in het noorden en noordoosten en verder door Rijksweg A-22 nabij de Broekpolder en de A-9 in het westen; het Noordzeekanaal in het zuiden; de Kil in het oosten en een deel van de Noorderweg op de grens van de Buitenlanden.

Deze Verordening is een correctie / aanvulling op de Beheersverordening die voor hetzelfde gebied was vastgesteld op 20 juni 2013. Na de vaststelling door de gemeenteraad is gebleken dat sommige onderdelen niet goed in de Verordening verwerkt waren. Hierdoor was er sprake van het feit dat onderdelen niet geheel overeen kwamen met de door de Rijksoverheid vastgestelde inpassingsplannen voor de gasleiding en de nieuwe 380 kV-verbinding. Om hieraan en aan enkele andere wensen tegemoet te komen is besloten aan de gemeenteraad voor te stellen om de Beheersverordening opnieuw vast te stellen onder een andere naam: Beheersverordening Groene Oostrand (herziening oktober 2013).

Voordat de Verordening wordt vastgesteld wordt deze in het kader van het wettelijk vooroverleg voorgelegd aan bepaalde partners. In deze periode kan een ieder kennisnemen van de inhoud van de Verordening. Hiertoe wordt deze gedurende een periode van 6 weken ter visie gelegd vanaf vrijdag 1 november 2013 tot en met donderdag 12 december 2013. In deze periode kunnen reacties worden ingediend. Een afzonderlijke inspraakprocedure is niet aan de orde. Binnen de 6 weken waarin de stukken ter visie liggen kan een ieder reacties naar voren brengen bij de gemeenteraad van Beverwijk. Indien u dit schriftelijk doet is het adres:

Gemeenteraad van Beverwijk

Postbus 450

1940 AL Beverwijk

Indien u dit mondeling wenst te doen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, team Vergunningen. Telefoon 0251-256256. U kunt ook een afspraak maken.

Een Beheersverordening treedt in de plaats van een bestemmingsplan of een vorige Beheersverordening en kan alleen voor gebieden worden opgesteld waarin zich geen nieuwe ontwikkelingen gaan voordoen in de komende tijd. De 380 kV-verbinding en de gasleiding vallen hierbij niet meer onder nieuwe ontwikkelingen. Net als bij een bestemmingsplan wordt een Beheersverordening opgesteld voor een periode van 10 jaren. Inventarisaties en onderzoeken, op basis van artikel 3.2 van de Algemene wet bestuursrecht, hebben reeds plaatsgevonden in het kader van de vorige Verordening. Deze gegevens zijn opnieuw opgenomen in de Verordening die thans aan de orde is. Het gaat hierbij om o.a. de waterhuishouding, geluid, externe veiligheid, flora en fauna, archeologie, cultuurhistorie, etc.

De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periode op werkdagen bij het Publieksbureau van het Stadhuis aan het Stationsplein 48 te Beverwijk, gedurende de openingstijden.

Tevens behoort het tot de mogelijkheden om gedurende bovenvermelde periode de omschreven stukken in te zien tijdens de openingsuren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord, in de vestiging aan het Kerkplein 5 te Beverwijk.

De ingediende reacties worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

NB. De ontwerp Beheersverordening is ook digitaal te raadplegen en te downloaden via onze website www.beverwijk.nl onder de rubriek “Beleid” (ruimtelijke plannen). Tevens zijn de gegevens te raadplegen via de landelijke (verplichte) informatiebron voor digitale plannen www.ruimtelijkeplannen.nl. Indien er verschillen zijn tussen de analoge (papieren) versie, de pdf-versie en de versie op ruimtelijkeplannen dan heeft de wetgever bepaald dat de versie op www.ruimtelijkeplannen.nl de doorslag geeft.

Na verwerking van relevante reacties wordt de Beheersverordening voorgelegd aan de gemeenteraad voor de vaststelling. Na vaststelling volgt bekendmaking op basis van artikel 139 van de Gemeentewet, waarna de verordening in werking kan treden. Bezwaar en beroep indienen is niet mogelijk op basis van het publiekrecht.

Beverwijk, 30 oktober 2013.

Het college van burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven