Logo Purmerend
Vaststelling wijzigingsplan 'Hoornsebuurt 2012', vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder en verlening omgevingsvergunning, Purmerend

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 15 oktober 2013 het besluit hebben genomen tot gecoördineerde vaststelling van het wijzigingsplan ‘Hoornsebuurt 2012’ (ID-code NL.IMRO.0439.WPHB2012, vaststelling van een hogere grenswaarde Wet geluidhinder en verlening van de omgevingsvergunning voor het bouwen van 27 woningen aan de Hoornselaan en het Molenplantsoen en het verbouwen van Hoornsebuurt 22 en Molenplantsoen 1 te Purmerend.

Het besluit omtrent het onderhavige wijzigingsplan, de hogere grenswaarde Wet geluidhinder en de verlening van de omgevingsvergunning is gecombineerd voorbereid op basis van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening). Daarbij is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ingevolge afdeling 3:4 Awb toegepast. Het wijzigingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Bij het wijzigingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Rechtsmiddelen

Het vastgestelde wijzigingsplan, de vastgestelde hogere grenswaarde Wet geluidhinder en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van 25 oktober 2013 voor de duur van zes weken ter inzage bij de publieksbalie, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het wijzigingsplan is eveneens in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. en op de eigen website van de gemeente www.purmerend.nl .

Gedurende de termijn van zes weken kan degene die tijdig zienswijzen heeft ingediend beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarnaast kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze ten aanzien van het ontwerpwijzigingsplan, de ontwerphogere grenswaarde Wet geluidhinder en/of de ontwerpomgevingsvergunning bij het college naar voren te brengen.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven