Logo Gelderland
Bestemmingsplannen en besluiten voor het ‘Zandwin- en herinrichtingsproject Geertjesgolf’, Gelderland

Het project.

Het Zandwin- en herinrichtingsproject Geertjesgolf bestaat uit een binnendijkse zandwinning en een tijdelijke werkhaven (aangeduid als de voorhaven). De binnendijkse winning is voorzien in het Winssensche Veld en bestaat uit twee zandwinplassen die gescheiden worden door de Betenlaan. De oostelijk van de Betenlaan geprojecteerde plas zal grotendeels worden opgevuld en ingericht als natuurgebied en extensieve recreatie. De westelijke plas blijft voor een groot deel diep water waarbij de oevers worden ingericht voor natuur en kleinschalige recreatie. De werkhaven in de uiterwaard bij Deest wordt gedurende de winning gebruikt voor de verwerking en afvoer van het zand en wordt daarna grotendeels opgevuld met restspecie en eveneens ingericht als natuurgebied. Het zand uit de winlocatie wordt met een transportband naar de voorhaven gebracht.

Ter inzage

Ten behoeve van de realisatie van dit werk zijn nieuwe bestemmingsplannen en een aantal vergunningen nodig. De volgende besluiten liggen daarvoor vanaf vrijdag 25 oktober 2013 gedurende 6 weken ter inzage:

  • bestemmingsplan Geertjesgolf en Voorhaven (gemeente Beuningen)

  • bestemmingsplan Voorhaven Geertjesgolf (gemeente Druten)

  • vergunning op grond van de Ontgrondingenwet en de Gelderse ontgrondingenverordening.

  • vergunning op grond van de Waterwet

  • vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet 1998

  • vergunning op grond van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Voor dit project is een Milieueffectrapportage opgesteld. Het MER is getoetst door de Commissie m.e.r. en geldt in deze procedure als PlanMER respectievelijk BesluitMER.

Op verzoek van initiatiefnemer coördineert de Provincie Gelderland de procedure op basis van de Ontgrondingenwet.

Hoe komt u aan meer informatie.

Op de volgende locaties kunnen alle stukken op werkdagen en op de daar gebruikelijke openingstijden worden ingezien:

  • gemeentehuis Beuningen

  • gemeentehuis Druten

  • Provinciehuis van de provincie Gelderland, Markt 11 te Arnhem

  • Waterschap Rivierenland De Blomboogerd 1 te Tiel (alleen de watervergunning).

De besluiten en de daaraan ten grondslag liggende aanvragen zijn in te zien en te downloaden via de website www.coordinatiegelderland.nl >klik“Geertjesgolf”> klik “ter inzage Geertjesgolf”.

De bestemmingsplannen zijn ook op de landelijke website ruimtelijkeplannen te raadplegen

Druten: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0225.BPdeevoorhaven-1303

Beuningen: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0209.BPgeertjesgolf-vadf

U kunt op ruimtelijke plannen.nl ook zoeken op de naam van het bestemmingsplan.

Voor inhoudelijke vragen over het project kunt u terecht bij Winruimte Geertjesgolf B.V., de heer H. van der Linde (tel. 024-6790215)

Heeft u vragen over de besluiten en/of de procedure dan kunt u terecht bij de provincie Gelderland, de heer G. Pieters coördinator procedures Geertjesgolf.

Beroep

Tegen de besluiten van de gemeenteraden van Beuningen en Druten inzake de bestemmingsplannen en de besluiten van Gedeputeerde Staten van Gelderland inzake de Ontgrondingenwet en de Natuurbeschermingswet kunnen belanghebbenden gedurende de termijn van zes weken vanaf vrijdag 25 oktober 2013 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage.

Tegen het besluit van het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland inzake de Waterwet en het besluit van de het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Beuningen inzake de Wabo kunnen belanghebbenden gedurende de termijn van zes weken vanaf vrijdag 25 oktober 2013 schriftelijk beroep instellen bij de rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Tevens kan gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht. Wel bestaat de mogelijkheid voor deze belanghebbende om beroep in te stellen tegen de genoemde wijzigingen. De besluiten van de gemeenteraden, de Ontgrondingenwet en de Natuurbeschermingswet treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. De besluiten inzake de Waterwet en de Wabo treden in werking na de bekendmaking.

Meer informatie hierover is vermeld onderaan de besluiten zelf.

Naar boven