Logo Amsterdam - Nieuw-West
Kennisgeving Ontwerpbesluit Hoefijzer, Amsterdam

Kennisgeving Ontwerpbesluit Onttrekking aan de openbaarheid van (gedeelten van) de W. Boothstraat, E. Boddaertstraat, A. Versluysstraat en J. v.d. Steurstraat in de Staalmanpleinbuurt

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt overeenkomstig artikel 9 Wegenwet en afdeling 3.4van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbesluit onttrekking aan de openbaarheid van (gedeelten van) de W. Boothstraat, E. Boddaertstraat, A. Versluysstraat en J. v.d. Steurstraat in de Staalmanpleinbuurt en de bijbehorende stukken (ontwerpbesluit en tekening) ter inzage liggen van 23 oktober tot en met 4 december 2013 op het stadsdeelkantoor aan het Plein ’40-’45 nr. 1, geopend van 09.00 tot 16:00 uur.

In het kader van de stedelijke vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt wordt de Henri Dunantbuurt (aan de zuidkant van de Staalmanpleinbuurt) herontwikkeld. In 2009 heeft de deelraad van Slotervaart het Uitwerkingsplan Staalmanpleinbuurt-Hoefijzer vastgesteld en hiermee ingestemd met de vernieuwing van de buurt. In de Henri Dunantbuurt verandert de verkaveling van de buurt zodanig dat om de nieuwbouw te kunnen realiseren en de gronden voor de nieuwe woningen en privéterreinen in erfpacht te kunnen uitgeven het noodzakelijk is dat de in het gebied aanwezige noord-zuidstraten (te weten (gedeelten van de) W. Boothstraat, E. Boddaertstraat, A. Versluysstraat en de J. v.d. Steurstraat) aan de openbaarheid worden onttrokken.

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren brengen bij de deelraad van het stadsdeel Nieuw-West, t.a.v. directie Groen en Openbare Ruimte/afdeling Beleid en Advies, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan via telefoonnummer 14 020 met de behandelend ambtenaar, M. van Jaaren, een afspraak worden gemaakt.

Amsterdam, 15 oktober 2013

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West A. Baâdoud, voorzitter

J. Goedhart, secretaris

Naar boven