Logo Limburg
Vaststelling provinciaal inpassingsplan Peelvenen-Mariapeel, Limburg

Gedeputeerde Staten van Limburg maken op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat Provinciale Staten van Limburg op 4 oktober 2013 met toepassing van artikel 3.26 Wro het provinciaal inpassingsplan 'Peelvenen-Mariapeel' gewijzigd hebben vastgesteld.

Het inpassingsplan voorziet in de juridisch-planologische basis voor de inrichting van het deelgebied van de Peelvenen – Mariapeel/Grauwveen ten behoeve van natuur. Het gaat om de realisatie van de doelstellingen van Natura 2000 en de Kaderrichtlijn Water (KRW). De aanwijzing van de Mariapeel als Natura 2000-gebied en KRW heeft als centrale doel het behoud van de hoogveenrestanten en het gebied weer te ontwikkelen tot een functioneel hoogveenlandschap.

Provinciale Staten hebben het inpassingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpinpassingsplan. Deze wijzigingen zijn deels naar aanleiding van ingediende zienswijzen en deels ambtshalve doorgevoerd. Daarbij gaat het kort gezegd om het schrappen van een specifieke Wro-zone, de verlegging van de ligging van een waterloop ten noorden van het Grauwveen, het schrappen van enkele percelen uit het inpassingsplan, de aanpassing van enkele regels en als gevolg daarvan het aanpassen en deels verduidelijken en actualiseren van de toelichting. Tot slot zijn er ten behoeve van de leesbaarheid diverse redactionele aanpassingen doorgevoerd. In de Nota van Wijzigingen, welke onderdeel uitmaakt van de Nota van Zienswijzen, is nauwkeurig aangegeven om welke punten in de verbeelding, regels en toelichting het gaat en voor een compleet overzicht van de wijzigingen wordt derhalve verwezen naar deze Nota van Wijzigingen.

Inzage

Het inpassingsplan met bijbehorende stukken ligt voor iedereen ter inzage in de periode van 17 oktober tot en met 28 november 2013:

  • in het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht, na telefonische afspraak (043) 389 7405;

  • in de gemeentehuis van Horst aan de Maas op de aldaar gebruikelijke wijze en tijden.

Het inpassingsplan met bijbehorende stukken is vanaf 17 oktober 2013 tevens digitaal te raadplegen op www.limburg.nl/pol en klik vervolgens op 'POL2006' en 'Inpassingsplannen vastgesteld'.

Daarnaast is het inpassingsplan geplaatst op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de in de wet gestelde termijn een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpinpassingsplan. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpinpassingsplan, kunnen ook beroep instellen. Het inpassingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpinpassingsplan. Door belanghebbenden kan ook tegen deze wijzigingen, zoals opgenomen in de Nota van Wijzigingen, beroep worden ingesteld.

Het beroepschrift moet worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken. Deze beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de redenen van het beroep (motivering).

Ingevolge artikel 1.1 lid 1 en bijlage I, onder 2.1 van de Crisis- en herstelwet is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van deze wet van toepassing op het besluit tot vaststelling van het inpassingsplan. Dit betekent onder meer dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Meer informatie over het instellen van beroep treft u aan op www.raadvanstate.nl .

Inwerkingtreding

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 Wro treedt het besluit tot vaststelling van het inpassingsplan in beginsel in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer mr. L.H.M. Vorstermans (043-389 7405).

Naar boven