Besluit inzake vaststellen projectplan de Goilberdinger- en Baarsemwaard gelegen langs de Lek in het kader van Stroomlijn, Rijkswaterstaat

BEKENDMAKING

De Waterwet (Wtw)

De Minister van Infrastructuur en Milieu heeft op 1 augustus 2013, onder nummer RWS-2013/40475, het besluit genomen om het projectplan vast te stellen voor de beoogde wijziging van het waterstaatswerk. De wijziging van het waterstaatswerk betreft het wijzigen, dunnen/verwijderen van de natuurlijke vegetatie.

Inhoud besluit

De Goilberdingerwaarden zijn gelegen in de gemeente Culemborg aan de zuidoever van de Lek tussen de rivierkilometers 940 en 942. Het gebied bestaat uit de Baarsemwaard in het oosten en de Goilberdingerwaard in het westen. De uiterwaarden worden begrensd door de bandijk (Goilberdingerdijk).

De werkzaamheden betreffen het verwijderen van vegetatie uit de Stroombaan die opstuwing veroorzaakt bij hoge waterstanden op de rivier.

Het projectplan op grond van artikel 5.4, lid 1, van de Water-wet is genoemd in de bijlage bij art. 1.1 van de Crisis- en herstelwet, zodat de bepalingen in hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet hierop van toepassing zijn.

Terinzagelegging

Het besluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 17 oktober 2013 tot en met 27 november 2013 ter inzage bij:

  • 1. Rijkswaterstaat Oost-Nederland, afdeling NOVV, Eusebiusbuitensingel 66 te Arnhem, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur;

  • 2. gemeente Culemborg, Ridderstraat 250 te Culemborg, op afspraak van maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen naar aanleiding van het besluit gedurende een periode van zes weken, vanaf de dag na bekendmaking, tegen dit projectplan een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van infrastructuur en Milieu en worden gezonden naar de Hoofdingenieur-Directeur van Rijkswaterstaat Oost-Nederland.

Het adres van Rijkswaterstaat dienst Oost-Nederland is: Postbus 9070, 6800 ED Arnhem.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit treedt in werking op 28 november 2013 tenzij vóór deze datum bezwaar is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het beroepschrift zijn woonplaats heeft.

Van de indiener van het beroepschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, dient u contact op te nemen met de secretarie van de voornoemde rechtbank.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Postbus 9060, 6800 ED Arnhem, telefonisch bereikbaar via nummer 026 – 368 87 02.

Arnhem, 8 oktober 2013.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, de Directeur Netwerkontwikkeling, J.C. van Hees

Naar boven