Logo Skarsterlân
Ter inzage: Vastgesteld bestemmingsplan Boornzwaag (Actualisatie), Skarsterlân

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 25 september 2013 het bestemmingsplan Boornzwaag ongewijzigd heeft vastgesteld en geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12 van de Wro heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is ter actualisatie van het sterk verouderde bestemmingsplan De Woudfennen (1982) en de Herziene partiële herziening bestemmingsplan De Woudfennen/Boornzwaag (1995). Het bestemmingsplan omvat het dorp Boornzwaag aan de Boarnsweachsterdyk en de drie recreatieparken De Houtvaart, Scharsterrijn en Woudfennen nabij de Houtvaartweg. Het bestemmingsplan is hoofdzakelijk conserverend van aard en er is rekening gehouden met actueel beleid.

Het vastgestelde plan, het vaststellingsbesluit en het raadsvoorstel liggen met ingang van 11 oktober 2013 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis, Herema State 1 te Joure, het servicepunt Vissersburen 88 te Lemmer en het servicepunt Dubbelstraat 1 te Balk.

U kunt de stukken ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen tegen het ontwerpplan bij de gemeenteraad hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging, ingaande 11 oktober 2013 gedurende 6 weken, tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat tenminste: naam en adres van de indiener, de dagtekening, zo mogelijk maar niet verplicht een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht, is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

Het indienen van beroep schorst de werking van een bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Raad van State griffierechten in rekening brengen. Het besluit omtrent de vaststelling van het bestemmingsplan treedt niet in werking voordat de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het bedoelde verzoek heeft beslist.

Naar boven