Logo Geldermalsen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Linge’s Zorglandgoed’, Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 11 oktober 2013 ligt, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 Wro, voor zes weken het ontwerp van het bestemmingsplan “Linge’s Zorglandgoed” ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen.

De planstukken zijn tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl: planidentificatie: NL.IMRO.0236.BUIzorglandgoed-OW01

én de gemeentelijke internetsite onder: www.gemeente.geldermalsen.nl/bestemmingsplannen/Terinzage/bestemmingsplan “Linge’s Zorglandgoed”

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan moet het mogelijk maken dat in een bestaand agrarisch gebied ten zuidwesten van de kern Rumpt een nieuw landgoed van ± 17,5 ha. wordt gerealiseerd. Het landgoed zal komen te liggen in het gebied dat globaal wordt begrensd door de provinciale weg N327, de Roodseweg, de kern Rumpt en de Kerkweg. Het landgoed zal grotendeels gaan bestaan uit nieuwe natuur- en landschapselementen (o.a. bosschages, kruiden- en faunarijk grasland, waterpartijen met natuurvriendelijke oevers en hoogstamfruitbomen) met daarin gelegen een zorggebouw voor intramuraal wonen voor dementerenden en een beheerderswoning. Het landgoed zal worden opengesteld voor recreatief medegebruik (wandelen). Voor het landgoed is een inrichtings- en beheerplan opgesteld.

Het geheel is een particulier initiatief dat niet uitvoerbaar is binnen het bestaande bestemmingsplan “Buitengebied” uit 2006, waardoor een gedeeltelijke herziening van dit bestemmingsplan noodzakelijk is.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m donderdag 21 november 2013) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (géén e-mail) sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge reactie wilt geven dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzagetermijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum (tel. 0345-586611; alleen tijdens kantoortijden).

Naar boven