Logo Someren
Vaststelling bestemmingsplan Kerkendijk 60, Someren

Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 25 september 2013 het bestemmingsplan “Kerkendijk 60 Someren” heeft vastgesteld.

Plan

Het ontwerpbestemmingsplan “Kerkendijk 60 Someren” biedt de juridisch-planologische grondslag voor het wijzigen en vergroten van het bestemmingsvlak “Wonen” ten behoeve van het herbouwen van een woning op een grotere afstand van de weg. De betreffende percelen zijn kadastraal bekend als gemeente Someren, sectie R, nummers 173 en 479.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken liggen van donderdag 10 oktober tot en met woensdag 20 november 2013 ter inzage. De stukken kunt u inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis van Someren. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Voor het inzien van het vastgestelde bestemmingsplan buiten deze tijden kan een afspraak worden gemaakt.

Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Onder het tabblad ‘een plan bekijken’ kan onder het kopje ‘bestemmingsplannen’ gezocht worden op plannaam of identificatienummer (NL.IMRO.0847.BP02012018-VS01 ). Via www.someren.nl kan het bestemmingsplan als pdf bestand worden bekeken.

Beroep aantekenen

  • 1. Tijdens de beroepstermijn (11 oktober tot en met 21 november 2013) kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

    • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

    • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat de besluiten in werking treden, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat laatste geval treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven